Page Nav

HIDE

Gradient Skin

Gradient_Skin

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :

latest

Οίκοι μόδας και αξιοθέατα: μια σχέση .... ιταλικού πάθους

Οι οίκοι μόδας δε σταματούν να συντηρούν τα ιταλικά αξιοθέατα. Ο οίκος κοσμημάτων Bulgari αναλαμβάνει και πάλι αποστολή να αποκαταστήσ...

Οίκοι μόδας και αξιοθέατα: μια σχέση .... ιταλικού πάθους

Οι οίκοι μόδας δε σταματούν να συντηρούν τα ιταλικά αξιοθέατα. Ο οίκος κοσμημάτων Bulgari αναλαμβάνει και πάλι αποστολή να αποκαταστήσει ένα ρωμαϊκό μνημείο, την περιοχή που δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας.

Η ιταλική εταιρεία κοσμημάτων, με έδρα τη Ρώμη, θα διαθέσει το ποσό των 500.000 ευρώ για την ανάπτυξη του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή Λάργκο ντι Τόρε Αρτζεντίνα, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος για επισκέψεις κατοίκων και τουριστών για πρώτη φορά.

Οίκοι μόδας και αξιοθέατα: μια σχέση .... ιταλικού πάθους

Ο οίκος Bulgari προχώρησε ήδη σε δωρεά 485.594 ευρώ για την αποκατάσταση της Piazza di Spagna, με βάση συμφωνία που υπογράφτηκε από το brand το 2014.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη νέα δωρεά στην Αιώνια Πόλη: μετά την αποκατάσταση της Piazza di Spagna, που αποτελούν πάντοτε σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της Ρώμης και τους τουρίστες, θα ενισχύσουμε μια περιοχή που ήταν στο επίκεντρο της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της αρχαίας πρωτεύουσας», δήλωσε ο Jean-Christophe Babin, γενικός διευθυντής του ομίλου Bulgari.

«Οι επισκέπτες θα έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να θαυμάσουν όμορφα και σημαντικά ευρήματα από κοντά, σε μια πλατεία που περιβάλλεται από αναγεννησιακά και μεσαιωνικά κτίρια. Ένα πολιτιστικό εύρος που μόνο μια πόλη όπως η Ρώμη μπορεί να προσφέρει στον κόσμο» ανέφερε.


Οίκοι μόδας και αξιοθέατα: μια σχέση .... ιταλικού πάθους

Οίκοι μόδας και αξιοθέατα: μια σχέση .... ιταλικού πάθους

Έως το 2021 θα δημιουργηθούν νέα είσοδος, πρόσβαση με ασανσέρ και νέοι πεζόδρομοι γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο, που θα επιτρέψουν την ασφαλή επίσκεψη στην περιοχή, καθώς και Μουσείο και άλλες εγκαταστάσεις.

Ο Ιερός Χώρος, όπως λέγεται, είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα από την περίοδο της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας. Φιλοξενεί τα ερείπια τεσσάρων ρωμαϊκών ναών του 4ου-2ου αιώνα π.Χ. και περιλαμβάνει το σημείο του Βουλευτηρίου (Curia Pompeia), όπου ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονήθηκε στις 15 Μαρτίου του 44 π.Χ.


«Η Ρώμη, η πρωτεύουσα της ιστορίας και της σύγχρονης ζωής, θα μπορέσει να απολαύσει και πάλι έναν από τους πιο αγαπημένους αρχαιολογικούς χώρους στην καρδιά της, χάρη στον Οίκο Bulgari» δήλωσε η δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Βιρτζίνια Ράτζι, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να βελτιωθεί η πρόσβαση σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Οίκοι μόδας και αξιοθέατα: μια σχέση .... ιταλικού πάθους

Μέχρι τώρα οι ιταλικοί οίκοι έχουν προσφέρει ουκ ολίγα αλλά και μα πολλές αντιδράσεις από κινήσεις πολιτών που μιλούν για εμπορευματοποίηση των μνημείων. Ο οίκος Fendi είχε αναλάβει την Φοντάνα ντι Τρέβι αλλά και την αποκατάσταση της Quattro Fontane, μιας ομάδας τεσσάρων σιντριβανιών του 17ου αιώνα, κοντά στο Παλάτι Quirina, ως μέρος της εκστρατείας για τη σωτηρία των μνημείων της Ρώμης, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013. H Φοντάνα ντι Τρέβι, το πιο διάσημο συντριβάνι του κόσμου, το μπαρόκ έργο του γλύπτη και αρχιτέκτονα του 18ου αιώνα Nicola Salvi, αποκαταστάθηκε χάρη στα 2 εκατομμύρια ευρώ του οίκου μόδας. 

Ο Nτιέγκο Ντέλλα Βάλλε, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου της Tod’s, έχει αναλάβει σε βάθος χρόνου την αναστήλωση του Κολοσσαίου. Από το 2010, ο Ντέλλα Βάλλε είχε ανακοινώσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ που θα ολοκληρωθεί σταδιακά ως την περίοδο 2020-2022. Ήδη αποκαλύφθηκε η αναστηλωμένη εξωτερική όψη του πιο διάσημου μνημείου της Ρώμης καθώς έχουν ήδη διατεθεί 10 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα ο Βάλλε δήλωσε πως «ένας από τους λόγους ήταν η ανάγκη να δηλώσει κανείς περήφανος που είναι Ιταλός και που μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του»

Οίκοι μόδας και αξιοθέατα: μια σχέση .... ιταλικού πάθους

Στη Φλωρεντία ο οίκος Φεραγκάμο  διέθεσε 600.000 ευρώ για την ανακαίνιση μέρους του πιο διάσημου μουσείου της Φλωρεντίας, της Γκαλερί Ουφίτσι. Η δωρεά επέτρεψε στο μουσείο να αναδιαμορφώσει οκτώ αίθουσες που φιλοξενούν έργα τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα. Ο ίδιος οίκος πριν από τη δωρεά στο Ουφίτσι είχε αποκαταστήσει την  εκκλησία SantaTrinita, κοντά στο Palazzo SpiniFeroni της Via Tornabuoni και το γλυπτό της Στήλης Δικαιοσύνης στην Piazza SantaTrinita της πόλης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια