Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κεραυνός στην Ακρόπολη - Μαρτυρίες από τους τραυματίες: «Με χτύπησε μία λάμψη, κάηκα...»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη το απόγευμα της Τετάρτης, κοντά στο Ερεχθείο, με αποτέλ...



Κεραυνός στην Ακρόπολη - Μαρτυρίες από τους τραυματίες: «Με χτύπησε μία λάμψη, κάηκα...»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη το απόγευμα της Τετάρτης, κοντά στο Ερεχθείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.   

Περίπου 100 κεραυνοί έπεσαν από το μεσημέρι στην Αττική, με έναν από αυτούς να πέφτει στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο, τραυματίζοντας δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες.   

Οι τέσσερις τραυματίες, δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες 24 και 52 ετών και δύο τουρίστες από την Φινλανδία και την Κίνα, μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Λίγο αργότερα οι δυο τουρίστες αποχώρησαν, ενώ οι δυο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.   

«Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε και με χτύπησε μια λάμψη. Έπεσα κάτω. Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε. Πώς βγήκα έξω, δεν ξέρω, με βοήθησε ένας Κινέζος. Είμαι καμένη», δήλωσε στο Star η μια τραυματίας αρχιφύλακας, που φέρει τραύματα στα χέρια, στην πλάτη και σχεδόν σε όλο της το σώμα.   

«Είμαστε στα φυλάκια και πέφτει κεραυνός. Ήμουν λίγο πιο πέρα από τις άλλες κοπέλες. Δευτερόλεπτα μετά τον κεραυνό έρχεται μια κοπέλα από το διπλανό φυλάκιο μέσα στα αίματα, καμένη με βίδες στα μαλλιά της και καλώδια. Η πλάτη της ήταν τραυματισμένη και κάλεσα βοήθεια. Ανέβηκαν οι αρχιφύλακες, ήρθε αστυνομία, ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Μετά ακούω για την άλλη κυρία που ήταν περισσότερο τραυματισμένη», ανέφερε μια ακόμη γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο.    

Η δεύτερη αρχαιοφύλακας, η 24χρονη που τραυματίστηκε, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.   

Για την τρομακτική εμπειρία τους μίλησαν και οι δυο τραυματίες τουρίστες. Όπως είπαν, ο κεραυνός χτύπησε ένα βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.   

«Ξαφνικά χτύπησε κεραυνός πάνω σε ένα μεγάλο βράχο. Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, προσπαθήσαμε να καλυφτούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια από το βράχο και μας χτύπησαν. Κοίταξα γύρω μου και είδα μια κοπέλα η οποία φώναζε "κεραυνός!". Τρέξαμε κοντά της και περιμέναμε το ασθενοφόρο. Είχε πέσει στο έδαφος και προσπαθούσε να σηκωθεί και εκείνος την βοήθησε να σηκωθεί και να προφυλαχθεί. Είχε αίματα πάνω της, παντού και τα μαλλιά της είχαν καεί», ανέφεραν χαρακτηριστικά. 


Σημειώνεται πως μετά το συμβάν, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έμεινε κλειστός.

Πηγή: LiFO, CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια