Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κατασκευή της βυζαντινής περιόδου ανακαλύφθηκε κάτω από εστιατόριο!

Ένα ιστορικό κτίριο που πιστεύεται ότι ανήκει στη βυζαντινή εποχή αποκαλύφθηκε κάτω από ένα εστιατόριο στην Αδριανούπολη (σημερινό Edi...

Κατασκευή της βυζαντινής περιόδου ανακαλύφθηκε κάτω από εστιατόριο!

Ένα ιστορικό κτίριο που πιστεύεται ότι ανήκει στη βυζαντινή εποχή αποκαλύφθηκε κάτω από ένα εστιατόριο στην Αδριανούπολη (σημερινό Edirne) της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Η ανακάλυψη έγινε από αρχαιολόγους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Προστασίας Πολιτιστικών Περιουσιακών Στοιχείων της Αδριανούπολης στη συνοικία Zindanaltı του Kaleiçi.

Η προκαταρκτική εξέταση αποκάλυψε ότι η θολωτή δομή είναι κατασκευασμένη από κονιάματα της περιοχής Χορασάν (κονιάματα που περιέχουν τούβλα ή πλακίδια σκόνης και ασβέστη) και το ύψος της εισόδου του μέσω των ελεγχόμενων θυρών δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για ένα μπουντρούμι.

Ο σκοπός χρήσης του κτιρίου και η ακριβής περίοδος κατασκευής του θα καθοριστούν στο τέλος της πλήρους εξέτασης.

Περαιτέρω έρευνα θα αποκαλύψει επίσης εάν η δομή, η οποία βρίσκεται κοντά στα ιστορικά τείχη της πόλης, έχει οποιαδήποτε σχέση με άλλες ιστορικές κατασκευές μέσω σηράγγων.

Η Αδριανούπολη (σήμερα Edirne) είναι ιστορική πόλη της σημερινής Τουρκίας, στην Ανατολική Θράκη, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η Αδριανούπολη υπήρξε η τρίτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1363 ως το 1453, πριν η Κωνσταντινούπολη γίνει η τέταρτη και οριστική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας.

Σημειώνεται το όνομα «Edirne» αποτελεί παραφθορά του Αδριανού (πόλη) > Αντρινού, που φερόταν τον 14ο αιώνα > Εντρινού > Εντιρνού καταλήγοντας στο Εντιρνέ όπου και επικράτησε. Σε οθωμανικές πηγές φέρεται επίσης και με τα ονόματα «Εντρίνους», «Εντρουνέ», «Εντρινάμπολι» καθώς και «Εντιρνομπολού» που αναμφισβήτητα όλα αποτελούν παραφράσεις του ελληνικού ονόματος που διατηρήθηκε από τον εκεί ελληνισμό μέχρι το 1922. Αναφέρεται ως «Ανδριανά» σε επιστολή του Γ. Βαρνακιώτη της 25 Μαΐου «έτους πρώτου της ελευθερίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια