Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Patras Science Festival: Παρελθόν, παρόν και μέλλον συναντώνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η τελετή λήξης του Patras Science Festival θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. 


Patras Science Festival: Παρελθόν, παρόν και μέλλον συναντώνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Η τελετή λήξης του Patras Science Festival θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. 

Στόχος της συμμετοχής του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, στο πλαίσιο και των επετειακών δράσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, είναι οι συμμετέχοντες του Patras Science Festival να γνωρίσουν τις Συλλογές του Μουσείου, τα Μνημεία της περιοχής, με στόχο την κατανόηση και την ερμηνεία της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, μέσα από ειδικά διαμορφωμένες θεματικές διαδρομές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια στο Μουσείο, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί, συμμέτοχοι και να εμπλακούν στη διαμόρφωση του Πολιτιστικού Χάρτη της Πάτρας.

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνονται δράσεις που έχουν ως στόχο να καταστήσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών πιο εξωστρεφές, προσιτό και ελκυστικό για όλες τις ομάδες κοινού, σε ένα ευρύτερο και ετερόκλητο κοινό καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια εντός και εκτός των τειχών του.

Το «Patras Science Festival» διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo» και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν με τη συνεργασία τους πλήθος ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, καθώς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί της χώρας και του εξωτερικού.

Μια μοναδική ευκαιρία για να συναντηθούν παρελθόν, παρόν και μέλλον συνδυάζοντας παράλληλα την τέχνη με την επιστήμη, μέσα από τη συν δημιουργία μαζί με το Patras Science Festival ειδικά σχεδιασμένων δράσεων!

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Πολιτιστικά εργαστήρια

CulturalLabs

1. Μουσείο-Πάτρα-Μνημείο

Πολιτιστική διαδρομή στις Συλλογές του Ιδιωτικού και Δημόσιου Βίου του Μουσείου με κέντρο αναφοράς τους δρόμους και τα μνημεία που βρίσκονται στον αστικό ιστό της Πάτρας μαζί με τις κρυφές αφηγήσεις των εκθεμάτων τους.

18:30-21:00

Κάθε μισή ώρα

Ομάδες των 25 ατόμων

2. Στα Εργαστήρια του Μουσείου

Τα εργαστήρια ψηφιδωτών και μετάλλου ανοίγουν για να ανακαλύψουν οι επισκέπτες μας πως συντηρούνται τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά μας και πως τα μυκηναϊκά όπλα των συλλογών μας.

18.30-20:30

Κάθε μισή ώρα

Ομάδες των 15 ατόμων

3. Νεκρόπολη

Προβολή ψηφιακού υλικού του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών με τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που σχετίζονται με τη μυκηναϊκή περίοδο στην Αχαΐα.

18:30-21:00

Κάθε μισή ώρα

Ομάδες των 20 ατόμων

4. Παράλληλες Συνδέσεις

Συνάντηση με τα σύγχρονα Έργα Τέχνης του Ákos Révész και του Αποστόλη Ζολωτάκη, τα οποία φιλοξενούνται στην Αίθουσα των Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα.

18:30-21:00

Κάθε μισή ώρα

Ομάδες των 25 ατόμων

Επιμέλεια Σχεδιασμού και Υλοποίησης Πολιτιστικών Εργαστηρίων και Δράσεων :

Γεωργία Μανωλοπούλου (μουσειολόγος), Αλεξάνδρα Κωτσάκη (συντηρήτρια Έργων Τέχνης), Θανάσης Θεμελής (ζωγράφος), Παναγιώτης Αργυρόπουλος(συντηρητής Έργων τέχνης)

Παράλληλες δράσεις του PSF

Η οργανωτική επιτροπή του PSF αποτελούμενη από τους Αλτανόπουλο Γιάννη (SciCo), Αναγνωστόπουλο Γιάννη (ΕΑΠ), Αχιλλεόπουλο Νίκο (ΕΑΠ), Γραμματικοπούλου Έλενα (SciCo) κ.ά. και πλήθος εθελοντών διαμορφώνουν το παρακάτω πρόγραμμα για την εκδήλωση που προκύπτει ως εξής:

Έναρξη 18:30 και Λήξη 22:30

18:30- 21:00

Animation και Τοπική Ιστορία, Αίθουσα Θόλου

Εργαστήριο δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου ψηφιακής αφήγησης με την τεχνική του animation επάνω σε ένα θέμα τοπικής ιστορίας.

19:30 - 22:00

Διαδραστική Έκθεση Ερευνητικών Κέντρων & Πανεπιστημιακών Τμημάτων Εργαστήριο Βιομοριακής Προσομοίωσης και NMR, Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας, Ερευνητική Ομάδα DAISSy, Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος", Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 34ου Δημοτικού Πατρών, Τμήμα Γεωλογίας - Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Φαρμακευτικής - Πανεπιστήμιο Πατρών, CoderDojo Patras - Όμιλος κώδικα.

20:00 - 21:00

Ομιλίες στο Αμφιθέατρο

• Κώστας Βαγενάς, Καθηγητής Ακαδημαϊκός στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, «Νετρίνα και Ηλεκτρόνια: Οι δομικοί λίθοι και οι καταλυτές του Σύμπαντος»

• Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Βιοχημείας- Αναπληρωτής Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «Πώς μπορεί να μας ωφελήσει η νηστεία;»

Κλείσιμο

21:00-22:30

Αστροπαρατήρηση με τη δύση του ηλίου από τον Ωρίωνα

21:00-22:30

Μουσική Συναυλία από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Βάγιας Ζεπάτου

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40,Τ.Κ. 26442


Πηγή: Dete

Δεν υπάρχουν σχόλια