Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Ιστορίες από τα...παλιά» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Μια διαφορετική πολιτιστική δράση πρόκειται να λάβει χώρα προσεχώς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. Πρόκειται για το επιμορφωτικό σεμ...


«Ιστορίες από τα...παλιά» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

Μια διαφορετική πολιτιστική δράση πρόκειται να λάβει χώρα προσεχώς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. Πρόκειται για το επιμορφωτικό σεμινάριο μουσειακής εκπαίδευσης και επικοινωνίας, με τίτλο: «Ιστορίες από τα παλιά: δράσεις για την εξερεύνηση, κατανόηση και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το σεμινάριο διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η δράση σχετίζεται με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία και έχει ως στόχο την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού, που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις, για τη διαχείριση της επιστημονικής γνώσης και τη μετάδοση της πληροφορίας που αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά στο ευρύτερο κοινό.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθούν οι αρχές, η φιλοσοφία και τα παιδαγωγικά εργαλεία που είναι χρήσιμα για τη σχεδίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ οι ομάδες εργασίας θα κληθούν να σχεδιάσουν πιλοτικά εκπαιδευτική δραστηριότητα με αφετηρία μνημεία της Άρτας, που ανήκουν σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους.

Μέσα από τη δημιουργική και πολυεπίπεδη διαδικασία οι συμμετέχοντες στη δράση θα εφοδιαστούν με τη μεθοδολογία που απαιτείται για το σχεδιασμό δράσεων, μέσω των οποίων θα μεταδίδεται εύληπτα η γνώση για το πολιτιστικό αγαθό σε διαφορετικές ομάδες κοινού.  

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας και σε επιλεγμένα μνημεία, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.​

Πηγή: Epirus Online

Δεν υπάρχουν σχόλια