Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επίσημη πρόταση της Αυστραλίας για ανάδειξη της σημασίας της Λήμνου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το έργο ενός «ανοικτού μουσείου» και η διαδικασία δημιουργίας του, σε σημεία ιστορικής σημασίας -μεταξύ των οποίων και η Λήμνος-, ...



Επίσημη πρόταση της Αυστραλίας για ανάδειξη της σημασίας της Λήμνου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το έργο ενός «ανοικτού μουσείου» και η διαδικασία δημιουργίας του, σε σημεία ιστορικής σημασίας -μεταξύ των οποίων και η Λήμνος-, το οποίο και θα ενισχύσει τους δεσμούς του νησιού με την Αυστραλία, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Λήμνου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικότερα στη μάχη της Καλλίπολης, παρουσιάστηκε στο δήμαρχο Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη από εκπροσώπους της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα με τον κ. Μαρινάκη συναντήθηκαν αρχικά στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στο Πορτιανού και στη συνέχεια στο δημαρχείο στη Μύρινα το στέλεχος του υπουργείου Βετεράνων της αυστραλιανής κυβέρνησης Πολ Νόθαρντ, το στέλεχος του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου της Αυστραλίας Βανέσα Γουίντον, ο πρόεδρος του ιδρύματος «Λυσικράτης» Τζον Αζαρία και το μέλος της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης Ελίζαμπεθ Κάιντος. Παρών και ο διοικητής του στρατιωτικού σχηματισμού στο νησί, ταξίαρχος Γιώργος Βακλατζής.

Το σημαντικό αυτό έργο αναμένεται να αναδείξει την παρουσία των Anzac (στρατευμάτων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας) στο νησί κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια