Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σημαντικά ευρήματα στην ανασκαφή στην αρχαία Κραννώνα

Περατώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία  το δεύτερο στάδιο τα ανασκαφής στην αρχαία Κραννώνα που πραγματοποιήθηκε από ομάδα φοιτητών του...



Περατώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία  το δεύτερο στάδιο τα ανασκαφής στην αρχαία Κραννώνα που πραγματοποιήθηκε από ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Κρήτης και αλλοδαπούς φοιτητές του προγράμματος Erasmus με επικεφαλής τον Δημήτρη Μποσνάκη, αναπληρωτή καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας και διευθυντή του τομέα αρχαιοτήτων και της ιστορίας της τέχνης.

Το χώρο της ανασκαφής επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ο οποίος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον καθηγητή και την συνδιευθύντρια του προγράμματος κα. Στέλλα Κατακούτα για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στον αρχαιολογικό χώρο ο κ. Μποσνάκης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε πέρυσι την ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κραννώνας πειραματικά και με πολλές δυσκολίες, σε διάφορα σημεία της περιοχής. Θυμίζω ότι η πόλη της αρχαίας Κραννώνoς, παρ‘ ότι ήταν  ιδιαίτερα σημαντική στην αρχαιότητα με ρόλο ιστορικό, παραμένει περίπου άγνωστη αρχαιολογικά. Φέτος επικεντρώσαμε τις εργασίες σε ένα σημείο έκτασης 3 στρεμμάτων που ευγενικά μας παραχώρησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώστας Τσιαγκλάνης  πάνω στο χώρο της ακρόπολης. Η ανασκαφή απέδωσε σημαντικά πράγματα , άρχισαν να έρχονται στο φως τα πρώτα κτιριακά λείψανα, και όλη η ομάδα ευελπιστεί ότι θα αποδώσει περαιτέρω. Κι αυτό γιατί, ύστερα από τη γεωφυσικά που θα πραγματοποιηθούν αυτό το φθινόπωρο για να δούμε που έχουμε πύκνωση των αρχαιολογικών ευρημάτων, ο κ. Νασιακόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα μας παραχωρηθεί κι άλλο αγροτεμάχιο έτσι ώστε να αυγατίσει ο αρχαιολογικός χώρος. Βασική μας επιδίωξη είναι το υπό διαμόρφωση αρχαιολογικό πάρκο Κραννώνος να ενταχθεί στο χάρτη των πολιτιστικών διαδρομών μιας αναδυόμενης τουριστικής περιοχής όπως είναι η Θεσσαλία».


Κλείνοντας ο κ. καθηγητής ευχαρίστησε δημόσια τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Κραννώνα και προσωπικά τον πρόεδρο Κώστα Τσιαγκλάνη για την άψογη φιλοξενία, το δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και τις υπηρεσίες του Δήμου που υποστήριξαν θερμά και γενναιόδωρα το πρόγραμμα και την έφορο αρχαιοτήτων Λάρισας κα Σταυρούλα Σδρόλια η οποία στήριξε την αρχική ιδέα της ανασκαφής και ενθάρρυνε την ομάδα να παραμείνει στο χώρο και να συνεχίσει τις εργασίες.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ δήλωσε ότι η ανάδειξη της αρχαίας Κραννώνος είναι στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και γιαυτό θα παράσχει στην ομάδα του κ. Μποσνάκη οτιδήποτε χρειαστεί για να έλθει σε πέρας αυτό το εγχείρημα.



Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου ευχαρίστησε τους φοιτητές για την προσπάθειά τους, εξήρε το ήθος και την επιστημονική τους κατάρτιση και δήλωσε μα σαφήνεια ότι και η αντιδημαρχία Πολιτισμού είναι και θα παραμείνει και στο μέλλον αρωγός στο ανασκαφικό έργο.

Σημαντικά ευρήματα στην ανασκαφή στην αρχαία Κραννώνα

Το δήμαρχο στην περιδιάβασή του στο χώρο της ανασκαφής συνόδευαν ο πρόεδρος του ΔΣ Αχιλλέας Βαρδακούλης, ο πρόεδρος της ΤΚ Κώστας Τσιαγκλάνης, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Στέλιος Καραφέριας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια