Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Φυλακή μονομάχων βρέθηκε στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Καρθαγένης

Καθώς η ανασκαφή συνεχίζεται στο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Καρθαγένης, μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από την αρένα ταυρομαχιών τ...

Φυλακή μονομάχων βρέθηκε στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Καρθαγένης

Καθώς η ανασκαφή συνεχίζεται στο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Καρθαγένης, μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από την αρένα ταυρομαχιών του 19ου αιώνα, οι αρχαιολόγοι βρήκαν διάφορα όστρακα κεραμικής και ένα οστεοφυλάκιο κατά τη διάρκεια των εργασιών τους, πριν ξεκινήσουν την υποστήριξη της εξωτερικής τοιχοποιίας.

Η προκαταρκτική φάση έχει πλέον ολοκληρωθεί και η επόμενη είναι η ενίσχυση της αρένας και του αμφιθεάτρου, ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από τον Δήμο και το ισπανικό Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ανασκαφική περίοδος ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και περιλάμβανε την πλήρη τεκμηρίωση όλων των δομών του αμφιθεάτρου, κατά τη διάρκεια των οποίων αποκαλύφθηκε ένα νέο δωμάτιο φύλαξης: αυτό χρησιμοποιούνταν για να κρατούν τους μονομάχους και τα ζώα αιχμάλωτους προτού απελευθερωθούν στην μάχη της αρένας.

Φυλακή μονομάχων βρέθηκε στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Καρθαγένης

Φυλακή μονομάχων βρέθηκε στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Καρθαγένης

Επιπλέον, βρέθηκαν όστρακα κεραμικής που χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.Χ. έως τον 1ο αιώνα μ.Χ., όπως και ένα οστεοφυλάκιο του 18ου αιώνα που περιέχει οστά, τα οποία θεωρείται ότι απορρίφθηκαν μετά από ακαδημαϊκή χρήση από μαθητές του κοντινού νοσοκομείου της Μαρίνας.

Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Καρθαγένης είναι ένα από τα δεκαοχτώ που είναι γνωστά στην Ιβηρική χερσόνησο εκ των οποίων μόνο επτά έχουν αποτελέσει αντικείμενο διεξοδικής αρχαιολογικής έρευνας. Έξι από αυτά μπορούν να θεωρηθούν μνημειώδη κατάλοιπα ενώ η τελευταία ανακάλυψη στην Καρθαγένη, καθιστά το αμφιθέατρό της ως  ένα από τα σημαντικότερα της Ισπανίας ή οπουδήποτε αλλού εκτός Ιταλίας.


Επιπλέον, η Καρθαγένη είναι μία από τις τέσσερεις μόνο πόλεις της Ισπανίας που διαθέτει ρωμαϊκό θέατρο και αμφιθέατρο. Όταν το αμφιθέατρο τελικά ανοίξει σε μόνιμη βάση για τους επισκέπτες, θα είναι μια σημαντική προσθήκη στην ήδη εντυπωσιακή σειρά Ρωμαϊκών μνημείων που προσελκύουν τουρίστες στην πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια