Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σεμινάριο με θέμα:«Εισαγωγή στην προφορική ιστορία» στο ΙΣΜΟ

Η Ένωση Προφορικής Ιστορίας και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στην Πρ...


Σεμινάριο με θέμα:«Εισαγωγή στην προφορική ιστορία» στο ΙΣΜΟ

Η Ένωση Προφορικής Ιστορίας και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στην Προφορική Ιστορία», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου (απόγευμα), το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου (όλη μέρα) και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου (πρωί) στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της τοπικής ιστορίας μέσω της συγκέντρωσης προφορικών μαρτυριών, η δημιουργία Ομάδας Προφορικής Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, καθώς και η δημιουργία ενός αρχείου προφορικών μαρτυριών που θα περιλαμβάνει αφηγήσεις ζωής, ιστορίες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τη μέθοδο διεξαγωγής και τις τεχνικές της συνέντευξης. Επιπλέον, θα ενημερωθούν για τις διεθνείς επιστημονικές προδιαγραφές και για ζητήματα δεοντολογίας που αφορούν τη συνέντευξη.

Σεμινάριο με θέμα:«Εισαγωγή στην προφορική ιστορία» στο ΙΣΜΟ

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τη διάσωση της συλλογικής μνήμης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της. Ο ανώτατος αριθμός εκπαιδευομένων είναι 30 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το αργότερο ως τις 18 Φεβρουαρίου 2020 την  αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στη διεύθυνση info@ismo.gr .

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του μουσείο 2551028926.


Δεν υπάρχουν σχόλια