Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Θαλασσοπόροι στην Αρχαία Ελλάδα – Πειρατές, Ναυτικοί, Αποικιστές

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) διοργανώνει θερινό ακαδημαϊκό πρόγραμμα διάρκειας δύο εβδομάδων, από τις 13 έως τις 25 Ιουλίου 2020, το...

Θαλασσοπόροι στην Αρχαία Ελλάδα – Πειρατές, Ναυτικοί, Αποικιστές

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα) διοργανώνει θερινό ακαδημαϊκό πρόγραμμα διάρκειας δύο εβδομάδων, από τις 13 έως τις 25 Ιουλίου 2020, το οποίο επικεντρώνεται σε διάφορους τύπους θαλασσοπόρων στην αρχαία Ελλάδα, από πειρατές μέχρι ναύτες και αποίκους.


To πρόγραμμα διερευνά τους ρόλους των ναυτικών σε μυθικά ταξίδια, τη διαδικασία του αποικισμού και τις ναυμαχίες από την Αρχαϊκή έως την Ελληνιστική περίοδο. Έμφαση δίνεται στις θρησκευτικές πρακτικές των ναυτικών, τη ναυτική οικονομία και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα επωφελείται από την τοποθεσία της Κέρκυρας ώστε με εκείνη ως αφετηρία να περιλαμβάνει επισκέψεις σε θέσεις ναυμαχιών, ενώ μέσα από τις δραστηριότητες δίνεται έμφαση και στον ρόλο της αρχαίας Κορκύρας στη ναυτιλία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές διαλέξεις από μελετητές, ειδικούς στον τομέα, καθώς και επισκέψεις σε χώρους, μέσα από τις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να κατανοήσουν τα κατάλοιπα των ναυτικών δραστηριοτήτων στο νησί. Το πρόγραμμα αφορά κυρίως μεταπτυχιακούς φοιτητές, αν και υπάρχει δυνατότητα υποβολής αίτησης και σε προπτυχιακούς. Στην τελευταία περίπτωση, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί αναλόγως. Στους συμμετέχοντες παρέχεται πλήρης πρόσβαση στους πόρους και τις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος του προγράμματος και το πρόγραμμα των διαλέξεων, πατήστε εδώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Μαΐου 2020.

Ακαδημαϊκοί Συντονιστές: Καθηγητής Αθανάσιος Ευσταθίου (aefstath@ionio.gr), Δρ Πολυξένη Στρόλογγα (strolonga@ionio.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια