Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο Αργούς: Προχωρούν οι διαδικασίες – Τροποποιούνται οι όροι δόμησης στο Πεδίον του Άρεως

Συνεδρίασε στις 29 Απριλίου, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, η επιτροπή του Μουσείου της Αργούς με την προεδρία του Αλέκου Βούλγαρη,...

Μουσείο Αργούς: Προχωρούν οι διαδικασίες – Τροποποιούνται οι όροι δόμησης στο Πεδίον του Άρεως

Συνεδρίασε στις 29 Απριλίου, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, η επιτροπή του Μουσείου της Αργούς με την προεδρία του Αλέκου Βούλγαρη, με θέμα την εκτίμηση της πορείας σύνταξης του προγράμματος για την χωροθέτηση και τον καθορισμό όρων δόμησης ανέγερσης του Μουσείου και της εξέλιξης των μελετών για τα στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά του κτηρίου.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκαν τα εξής:

1) Από τις 7 Απριλίου 2020 βρίσκεται στη Διεύθυνση Νομοθετικού Εργου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για νομοθετική επεξεργασία, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται:

α) η χωροθέτηση του χώρου ανέγερσης του Μουσείου, εμβαδού 9.457,47 τ.μ., η χωροθέτηση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, εμβαδού 1.500 τ.μ. καθώς και η έγκριση όρων δόμησης του κτηρίου, με συντελεστή δόμησης 1,0 και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 16,0 μ.

β) με τις ρυθμίσεις αυτές τροποποιούνται οι όροι δόμησης στο Ο.Τ. 1303 «Πεδίο Αρεως» της συνοικίας Νεαπόλεως ώστε να είναι δυνατή η ανέγερση του Μουσείου της Αργούς και να νομιμοποιηθεί το κτήριο του Εκθεσιακού Κέντρου.



2) Αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκπόνησης της στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης και

3) Στις 28 Απριλίου 2020 δημοπρατήθηκε η μουσειογραφική μελέτη του Μουσείου με προθεσμία υποβολής προτάσεων την 8η Μαΐου 2020 και χρονικό διάστημα εκπόνησης τους 3 μήνες.

Η επιτροπή εκτιμά ότι τόσο η τήρηση, κατά το δυνατόν υπό τις επικρατούσες συνθήκες, όσο και η πληρότητα των μελετών αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχημένη πορεία υλοποίησης ανέγερσης του Μουσείου της Αργούς.


Πηγή: ThessaliaTV

Δεν υπάρχουν σχόλια