Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιλεγμένα αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη και οι ιστορίες τους στα βίντεο της σειράς Close Ups

Μια ξεχωριστή «Μελαμβαφή πυξίδα» του Μουσείου Μπενάκη. Η νέα σειρά βίντεο με τίτλο «Close Ups» ρίχνει φως σε επιλεγμένα αντικείμενα το...

Επιλεγμένα αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη και οι ιστορίες τους στα βίντεο της σειράς Close Ups
Μια ξεχωριστή «Μελαμβαφή πυξίδα» του Μουσείου Μπενάκη.
Η νέα σειρά βίντεο με τίτλο «Close Ups» ρίχνει φως σε επιλεγμένα αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη και αφηγείται τις ιστορίες τους και τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.   

Με τη σειρά αυτή, που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας, το μουσείο συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη.   

Στα πρώτα επεισόδια αφηγητές είναι ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου και πρωταγωνιστές αντικείμενα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού.   




Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί δύο: 

Στο πρώτο επεισόδιο η Ειρήνη Παπαγεωργίου, επιμελήτρια του τμήματος της Προϊστορικών, Αρχαίων Ελληνικών και Ρωμαϊκών Συλλογών του Μουσείου Μπενάκη μας μιλά για μία ξεχωριστή «Μελαμβαφή πυξίδα»: 



Στο δεύτερο επεισόδιο, με αφορμή την «Προτομή του Αντώνη Μπενάκη», ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, υπεύθυνος των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη αναφέρεται στη ζωή και το σημαντικό έργο του δημιουργού και ιδρυτή του Μουσείου:


Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα εδώ

Πηγή: LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια