Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υποψήφια για Διεθνές βραβείο Global Fine Art Awards

Σπουδαία διάκριση για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και προσωπικά για τον διευθυντή του καθηγητή κ. Νίκο Σταμπολίδη η υποψηφιότητα της ...

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υποψήφια για Διεθνές βραβείο Global Fine Art Awards

Σπουδαία διάκριση για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και προσωπικά για τον διευθυντή του καθηγητή κ. Νίκο Σταμπολίδη η υποψηφιότητα της εμβληματικής έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» έκθεσης για Διεθνές Βραβείο Global Fine Art Awards (GFAA)! 

Η έκθεση που συγκέντρωσε 60.000 επισκέπτες είναι η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα μεταξύ 99 συνολικά από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους.

«Πρόκειται για μία εξαιρετική διάκριση, που είναι πολύ τιμητική για μας, δεδομένου ότι η έκθεσή μας συναγωνίζεται με άλλες μεγάλων μουσείων του εξωτερικού, όπως του Guggenheim ή του Musée du quai Branly στο Παρίσι, εώ η επιλογή έγχει γίνει ανάμεσα σε περισσότερες από 2000 εκθέσεις στον κόσμο», όπως δηλώνει ο κ, Σταμπολίδης. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εκθέσεις «Hockney–Van Gogh: The Joy of Nature” στο Μουσείο Van Gogh του Άμστερνταμ, «Artistic License: Six Takes on the Guggenheim Collection»  στο Solomon R. Guggenheim Museum,  «Οceania» στο Royal Academy of Arts / Musée du quai Branly – Jacques Chirac και άλλες.



Να σημειωθεί, ότι η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 20 Ιουνίου ως τις 20 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο της πρωτότυπης σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι». Και σ΄αυτήν την σπάνια έκθεση, που επιμελήθηκε ο κ. Σταμπολίδης  σε συνεργασία με τον ιστορικό τέχνης Olivier Berggruen, για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο «συνομίλησαν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας ένα μοναδικό «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υποψήφια για Διεθνές βραβείο Global Fine Art Awards

To πρόγραμμα GFAA Global Fine Art Awards (GFAA) που πραγματοποιείται φέτος για 6η χρονιά, διεξάγει έρευνα όλο το χρόνο, εντοπίζοντας τις καλύτερα επιμελημένες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η επιτροπή επισκέπτεται και εξετάζει περισσότερες από 2.000 εκθέσεις ετησίως, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω από την επιτροπή υποψηφιοτήτων. Οι κριτές του GFAA αξιολογούν και βαθμολογούν όλους τους υποψηφίους σε 13 κατηγορίες βραβείων. Φέτος στα βραβεία GFAA συμμετέχουν συνολικά 99 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο.

Η πρωτοτυπία ωστόσο εφέτος είναι, ότι εκτός από τα βραβεία της Επιτροπής, ψηφίζει και τo κοινό την αγαπημένη του έκθεση online μέχρι τις 7 Μαΐου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στις 11 Μαΐου.

Μπορείτε να επιλέξετε την έκθεση με τίτλο "Picasso and Antiquity. Line and Clay" βάση αλφαβητικής σειράς εδώ


Πηγή: Μ. Θερμού, MonoNews

Δεν υπάρχουν σχόλια