Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

Με τη μέγιστη προστασία για επισκέπτες και εργαζόμενους επαναλειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

Με τη μέγιστη προστασία για επισκέπτες και εργαζόμενους επαναλειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Ηλείας, Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο, ώστε να ελέγχεται η ροή και να μην προκαλείται συνωστισμός.

Διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος στο Μουσείο

Ειδικότερα, για το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας υπάρχει διαφορετική είσοδος και έξοδος για τους επισκέπτες, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις με σήμανση για την αναμονή των επισκεπτών, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων και ταυτόχρονα θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας προσώπου.



Επίσης, προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα βρίσκονται στο μουσείο ανά ώρα, όπως και συγκεκριμένες διαδρομές. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την συχνή καθαριότητα όλων των χώρων, ενώ υπάρχουν και αντισηπτικά χεριών. Ακόμη, έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς για να προστατεύονται οι εργαζόμενοι στην έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Όσον αφορά στην επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου, που έχει ανοίξει εδώ και περίπου ένα μήνα, η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η κίνηση ήταν πολύ χαμηλή και δεν είχε καμία σχέση με αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, αφού κάθε χρόνο τους μήνες Μάιο και Ιούνιο υπήρχε μεγάλη κίνηση». Όμως, τώρα με το άνοιγμα του τουρισμού η Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια ελπίζει ότι «κάτι καλύτερο θα έχουμε και δεν θα είναι τόσο χαμηλά τα νούμερα της επισκεψιμότητας».

Ειδικά μέτρα προστασίας σε κάθε Μουσείο

 Εξάλλου με αφορμή την επαναλειτουργία των μουσείων της Ελλάδος από χθες  Δευτέρα 15 Ιουνίου, η  Εφορεία Αρχαιοτήτων  ενημερώνει  κάθε ενδιαφερόμενο ότι παράλληλα με την εφαρμογή του γενικού πρωτοκόλλου υγιεινής και ασφαλείας των εργαζομένων και των επισκεπτών, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Α. θα συντρέξουν επιπλέον ειδικά μέτρα προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του κάθε Μουσείου αρμοδιότητάς της.

 Ειδικότερα μέτρα προστασίας:

Α. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Η υφιστάμενη είσοδος του αρχαιολογικού μουσείου διαθέτει δυο θύρες, η μια θύρα θα χρησιμοποιηθεί ως είσοδος και η άλλη ως έξοδος, σύμφωνα με τη σήμανση.

Όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών, θα πρέπει να εισέρχονται έως είκοσι (20) άτομα και σε χρονικό διάστημα δέκα λεπτών (10) και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνουν τα εκατό άτομα (100) συγχρόνως ενώ το ανώτατο χρονικό όριο παραμονής να είναι η μια ώρα.

Στην περίπτωση των ομαδικών γκρουπ τα εισιτήρια να τα προμηθεύονται οι ξεναγοί. Οι ξεναγοί οφείλουν να χρησιμοποιούν μη ιατρική μάσκα και να έχουν σύστημα ενδοεπικοινωνίας για την ξενάγηση. Οι ξεναγοί θα πρέπει να συνοδεύουν τους επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης έως και την έξοδό τους και οι ομάδες επισκεπτών (γκρουπ) δεν θα υπερβαίνουν τα 8 άτομα.

Στο πωλητήριο θα εισέρχονται έως πέντε (5) άτομα.




Β. ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών, θα πρέπει να εισέρχονται έως δέκα (10) άτομα και σε χρονικό διάστημα δέκα πέντε λεπτών (15) και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνουν τα σαράντα άτομα (40) συγχρόνως, ενώ το ανώτατο χρονικό όριο παραμονής να είναι η μια ώρα.

Στην περίπτωση των ομαδικών γκρουπ τα εισιτήρια να τα προμηθεύονται οι ξεναγοί. Οι ξεναγοί οφείλουν να χρησιμοποιούν μη ιατρική μάσκα και να έχουν σύστημα ενδοεπικοινωνίας για την ξενάγηση. Οι ξεναγοί θα πρέπει να συνοδεύουν τους επισκέπτες καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψης έως και την έξοδό τους και οι ομάδες επισκεπτών (γκρουπ) δεν θα υπερβαίνουν τα 8 άτομα.


Γ.ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ

Για την ασφαλή είσοδο των επισκεπτών εντός του μουσείου, θα πρέπει να εισέρχονται ανά αίθουσα, ως ακολούθως: Κύρια αίθουσα Μουσείου έως πέντε (5) άτομα, ημιυπαίθριες αίθουσες Α1/1 και Ν έως δύο (2) άτομα σε κάθε αίθουσα για χρονικό διάστημα 10 λεπτών

Στην περίπτωση των ομαδικών γκρουπ τα εισιτήρια να τα προμηθεύονται οι ξεναγοί. Οι ξεναγοί οφείλουν να χρησιμοποιούν μη ιατρική μάσκα και να έχουν σύστημα ενδοεπικοινωνίας για την ξενάγηση. Οι ξεναγοί θα πρέπει να συνοδεύουν τους επισκέπτες καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψης έως και την έξοδό τους.


Δ. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών, θα πρέπει να εισέρχονται έως δέκα (10) εντός χρονικού διαστήματος δέκα πέντε λεπτών (15) και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνουν τα σαράντα άτομα (40) συγχρόνως, ενώ το ανώτατο χρονικό όριο παραμονής να είναι η μια ώρα.

Στην περίπτωση των ομαδικών γκρουπ τα εισιτήρια να τα προμηθεύονται οι ξεναγοί. Οι ξεναγοί οφείλουν να χρησιμοποιούν μη ιατρική μάσκα και να έχουν σύστημα ενδοεπικοινωνίας για την ξενάγηση. Επίσης, οι ξεναγοί θα πρέπει να συνοδεύουν τους επισκέπτες καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψης έως και την έξοδό τους και οι ομάδες επισκεπτών (γκρουπ) να μην υπερβαίνουν τα οκτώ (8) άτομα.


Ε. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ

Όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών, θα πρέπει να εισέρχονται έως δεκαπέντε (15) άτομα εντός χρονικού διαστήματος δέκα πέντε λεπτών (15) και σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνουν τα πενήντα άτομα (50) συγχρόνως ενώ το ανώτατο χρονικό όριο παραμονής να είναι η μια ώρα.

Στην περίπτωση των ομαδικών γκρουπ τα εισιτήρια να τα προμηθεύονται οι ξεναγοί. Οι ξεναγοί οφείλουν να χρησιμοποιούν μη ιατρική μάσκα και να έχουν σύστημα ενδοεπικοινωνίας για την ξενάγηση. Επίσης, οι ξεναγοί θα πρέπει να συνοδεύουν τους επισκέπτες καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψης έως και την έξοδό τους και οι ομάδες επισκεπτών (γκρουπ) δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα οκτώ (8) άτομα.





Δεν υπάρχουν σχόλια