Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέα ανακάλυψη στο υποβρύχιο πάρκο της Baia

Κατά τη διάρκεια των ερευνητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί το Αρχαιολογικό Πάρκο των  Φλεγραίων Πεδίων, ένα μαρμάρινο τραπεζοφό...

Νέα ανακάλυψη στο υποβρύχιο πάρκο της Baia

Κατά τη διάρκεια των ερευνητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί το Αρχαιολογικό Πάρκο των Φλεγραίων Πεδίων, ένα μαρμάρινο τραπεζοφόρο διακοσμημένο με κεφαλή αιλουροειδούς ανελκύστηκε από τον πυθμένα του βυθού.



Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τεχνικούς του Αρχαιολογικού Πάρκου των Φλεγραίων με την υποστήριξη των τοπικών Λιμενικών Αρχών και του Naumacos Underwater Archaeology.

Αμέσως μετά την επιχείρηση ανέλκυσης, το εύρημα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του Κάστρου της Baia για τα πρώτα μέτρα συντήρησης.

Νέα ανακάλυψη στο υποβρύχιο πάρκο της Baia

«Είναι ένα κομψό στοιχείο μαρμάρινου επίπλου, φτιαγμένο στην Αυτοκρατορική Εποχή για να στηρίξει ένα τραπέζι, πιθανότατα και αυτό από μάρμαρο, σε μια από τις πλούσιες επαύλεις της αρχαίας Ρωμαϊκής πόλης», δηλώνει ο Fabio Pagano, διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου των Φλεγραίων Πεδίων.

«Το καταδυμένο πάρκο της Baia συνεχίζει να προσφέρει εκπλήξεις», προσθέτει ο διευθυντής πάρκων. «Ερμηνεύουμε τη σημερινή ανακάλυψη ως ένδειξη μιας νέας περιόδου για το Πάρκο, το οποίο, μετά το άνοιγμα του, πρέπει να συνεχίσει στην πορεία που έχει αναλάβει για την προώθηση της ανάπτυξής του».

Νέα ανακάλυψη στο υποβρύχιο πάρκο της Baia

«Για έναν αρχαιολόγο, η ανακάλυψη ενός ευρήματος είναι πάντα πηγή χαράς και συναισθήματος και η ανέλκυση από τη θάλασσα αναπόφευκτα προσθέτει μια ιδιαίτερη γοητεία. Μετά τα πρώτα απαραίτητα μέτρα συντήρησης, το αντικείμενο θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Κάστρου της Baia, όπου και θα βρει την οριστική του θέση στο πρόγραμμα της έκθεσης».


Δεν υπάρχουν σχόλια