Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Χαλάνδρι διεκδίκησε και πήρε ευρωπαϊκό κονδύλι για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Μεταξύ των έντεκα ευρωπαϊκών πόλεων που διεκδίκησαν και πήραν κονδύλια από τη διαχειριστική αρχή των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA) ...

Το Χαλάνδρι διεκδίκησε και πήρε ευρωπαϊκό κονδύλι για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Μεταξύ των έντεκα ευρωπαϊκών πόλεων που διεκδίκησαν και πήραν κονδύλια από τη διαχειριστική αρχή των Αστικών Καινοτόμων Δράσεων (UIA) για την υλοποίηση έργων ύψους 45 εκατ. ευρώ συγκαταλέγεται το Χαλάνδρι, ο μοναδικός ελληνικός δήμος στη σχετική λίστα.

Τα έργα αφορούν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, την ποιότητα του αέρα, την κυκλική οικονομία και τις δημογραφικές αλλαγές. Έγιναν 222 αιτήσεις από 23 κράτη-μέλη.



Ο Δήμος Χαλανδρίου θα λάβει πάνω από 3 εκατ. ευρώ για ένα φιλόδοξο έργο, την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου που αποτελεί μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας. Στο παρελθόν συγκέντρωνε τα νερά της Πάρνηθας και της Πεντέλης για να υδροδοτήσει τη ρωμαϊκή συνοικία που ήταν στην Αθήνα, κοντά στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, καταλήγοντας στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.


Σήμερα στόχος είναι να «ενταχθεί» στη σύγχρονη πραγματικότητα, μιας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας σημαντικής πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

«Για μία ακόμη φορά το Χαλάνδρι γίνεται η μοναδική πόλη σε όλη την Ελλάδα που επιλέγεται για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα τόσο μεγάλης εμβέλειας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν ο καθένας από τη θέση του στην αποτελεσματική τεκμηρίωση της πρότασής μας», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος.


Για το φάκελο της υποψηφιότητας συνεργάστηκαν, μεταξύ άλλων, η ΕΥΔΑΠ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής. «Σήμερα η ΕΕ βοηθά 11 επιπλέον πόλεις να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε λύσεις που αλλάζουν την ζωή των πολιτών. Οι πόλεις αυτές θα μας δείξουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν ζητήματα που εκτιμώνται ιδιαίτερα από τους πολίτες, όπως η ποιότητα του περιβάλλοντός τους, και θα αποτελέσουν παραδείγματα που μπορούν να αναπαραχθούν σε όλη την ΕΕ», τόνισε η Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα, αρμόδια για τη συνοχή και τις μεταρρυθμίσεις.

Για την τελευταία πρόσκληση, η περιφέρεια Hauts-de-France έλαβε 222 αιτήσεις από 23 κράτη μέλη. Τώρα που όλες οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έχουν ολοκληρωθεί, η Επιτροπή και η περιφέρεια Hauts-de-France θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην αξιολόγηση αυτών των εμπειριών ως πηγών έμπνευσης για την πολιτική συνοχής 2021-2027 μέσω μιας στρατηγικής για τη διαχείριση της γνώσης από τις αστικές καινοτόμες δράσεις.

Στο μέλλον, η άμεση στήριξη των αστικών αρχών, ώστε να καινοτομήσουν και να διαμορφώσουν τις πόλεις του αύριο, θα αποτελέσει μέρος της ευρωπαϊκής αστικής πρωτοβουλίας 2021-2027.


Δεν υπάρχουν σχόλια