Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι Μινωίτες στο Θρακικό Πέλαγος

Η πέμπτη εκδήλωση του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου Ομιλιών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον κήπο του Αρχαιο...


Οι Μινωίτες στο Θρακικό Πέλαγος

Η πέμπτη εκδήλωση του 3ου Επιμορφωτικού Κύκλου Ομιλιών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, τηρουμένων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης με κύριο άξονα την προϊστορική Θράκη και στόχο την παρουσίαση στο ευρύ κοινό, ενός περιγράμματος της απώτατης και απώτερης πολιτιστικής εξέλιξης της Αιγαιακής Θράκης, όπως μας είναι γνωστή σήμερα, αλλά και να παρουσιάσουν την τρέχουσα προβληματική της αρχαιολογικής έρευνας.

Ομιλητής θα είναι ο αρχαιολόγος, Δημήτρης Μάτσας, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων με θέμα: «Οι Μινωίτες στο Θρακικό Πέλαγος και τη Σαμοθράκη τον 18ο αιώνα π.Χ.». Μετά την ομιλία, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην περιοδική έκθεση με θέμα τη Σαμοθράκη της δεκαετίας του 1980, όπως την αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα.

«Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση και η τήρηση των οδηγιών και συστάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα είναι μόνο καθήμενοι. Απαραίτητη είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας. Η επίσκεψη στον χώρο της έκθεσης θα γίνει κατά ομάδες των 10 ατόμων», αναφέρουν οι διοργανωτές.


Πηγή: ΕΡΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια