Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων και οι “άγνωστες” μάχες της

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων αποτελεί μια ξεχωριστή ομάδα της Ελληνικής αστυνομίας με τεράστια συνδρομή στον αγώνα ενάντια στην αρχαιο...

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων και οι “άγνωστες” μάχες της


Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων αποτελεί μια ξεχωριστή ομάδα της Ελληνικής αστυνομίας με τεράστια συνδρομή στον αγώνα ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. Προστατεύει με τον καλύτερο τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά και στελεχώνεται από άξιους ανθρώπους που έχουν βάλει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Ο ταξίαρχος Κώστας Δούβαλης ο διευθυντής Βασίλης Μουσελίμης και ο διοικητής της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Θανάσης Σκούφης είναι τρία πρόσωπα στα οποία αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία. Μαζί με όλα τα στελέχη της υποδιεύθυνσης βοηθούν με τον καλύτερο τρόπο να φτάσουμε και να ανακαλύψουμε θησαυρούς που κρύβονται από αρχαιοκάπηλους και από προδότες της εθνικής μας κληρονομιάς.

Η βοήθεια της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων είναι πολύτιμη. Ο αγώνας της διαρκής. Η παρουσία της δεδομένη παντού. Πρόκειται για μια ομάδα που διακρίνεται για τα άμεσα αντανακλαστικά αλλά και για την αφοσίωση που επιδεικνύουν όλα τα στελέχη της στην μάχη κατά των αρχαιοκαπήλων. Με συνεχή ταξίδια σε κάθε σημείο της Ελλάδας προασπίζουν με ιδανικό τρόπο και με κάθε μέσο την ακεραιότητα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι επιτυχίες χαρακτηριστικές και διαδέχονται η μία την άλλη.

Στη Ρόδο μετά από έρευνα εντοπίστηκαν από στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων 127 αρχαία αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας τα οποία είχε στην κατοχή του επιχειρηματίας με σκοπό να τα προωθήσει παράνομα στην αγορά του εξωτερικού.


Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων και οι “άγνωστες” μάχες της


Στην περιοχή Ντραμπατόβα στην Αμφιθέα των Ιωαννίνων, δηλαδή μια ανάσα από τη λίμνη Παμβώτιδα, βρέθηκε παράνομο υλικό πολέμου, όπως όπλα περίστροφα ξιφίδια και ξιφολόγχες τα οποία ήταν από την περίοδο του πρώτου παγκοσμίου πολέμου αλλά και από τον πόλεμο του 40.

Στον Αρίλλα Θεσπρωτίας ανακαλύφτηκε ένα μικρό μουσείο από αρχαιολογικούς θησαυρούς ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με αμφορείς αγγεία και θραύσματα τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 500 και 100 π.Χ. καθώς επίσης και άλλα πολύτιμα αντικείμενα της Μακεδονικής Ελληνιστικής εποχής αλλά και όπλα.

Στην Πρέβεζα βρέθηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και σπουδαιότητας μεταξύ των οποίων ήταν ένας αμφορέας Ελληνιστικών η Ρωμαϊκών χρόνων μια λαβή αμφορέα Ελληνιστικών χρόνων (4ος έως 1ος π.Χ αιώνα, και πολλά ακόμη σημαντικά ευρήματα.

Στη Λάρισα η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων κατέγραψε μια εντυπωσιακή νίκη κατά των αρχαιοκαπήλων ανακαλύπτοντας περίπου 800 αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ήταν νομίσματα μεγάλης αξίας, κοσμήματα καθώς και ένα μικρό αγαλματίδιο. Το σύνολο των ευρημάτων ήταν της Ρωμαϊκής περιόδου της Βυζαντινής περιόδου της Ελληνιστικής αλλά και της Παλαιοχριστιανικής περιόδου.

Στην περιοχή Λυγιά Πρεβέζης βρέθηκαν 17 όπλα εκ των οποίων τα 14 ήταν κυνηγετικά και τα τρία πολεμικά.

Στην Ρεντίνα, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην περιοχή της μεγάλης Βόλβης, ο σωστός συντονισμός οδήγησε στην ανακάλυψη αρχαιοτήτων μεγάλης αξίας μεταξύ των οποίων ήταν μία πλάκα ρωμαϊκών χρόνων ένα τμήμα λίθινης πλάκας με διακόσμηση επίσης ρωμαϊκών χρόνων τμήμα λίθινης επιτύμβιας ρωμαϊκών χρόνων ένα ειδώλιο Ασκληπιού από τα πρώιμα ρωμαϊκά χρόνια και πολλά ακόμη αντικείμενα ρωμαϊκών χρόνων αλλά και της νεολιθικής περιόδου.


Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων και οι “άγνωστες” μάχες της


Κοντά στη λίμνη Παμβώτιδα εντοπίστηκαν σημαντικής αξίας όπλα και ξιφολόγχες τα περισσότερα εκ των οποίων χρονολογούνταν από την εποχή του 1940.

Σε αγροτεμάχιο κοντά στην περιοχή Αϊδονιων σε περιοχή όπου παλαιότερα είχε γίνει ληστεία με λεία αρχαιοτήτων συνελήφθη ένας 40χρονος Έλληνας κάτοικος Νεμέας ο οποίος είχε στην κατοχή του αντικείμενα σημαντικής αξίας από την εποχή των μυκηναϊκών χρόνων. Βρέθηκαν και παραδόθηκαν 31 αρχαιότητες όπως οινοχόες, αμφορίσκοι, ειδώλια, πυξίδες

ανάγλυφα και άλλα αρχαία αντικείμενα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έλαβε χώρα σε άμεσο συντονισμό με τον Γιώργο Τσούκαλη ο οποίος βρισκόταν στη Δανία για άλλη υπόθεση.


Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων και οι “άγνωστες” μάχες της


Οι δράσεις της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων είναι συνεχείς. Η εγρήγορση δεδομένη. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει άριστος συντονισμός με τον Γιώργο Τσούκαλη και τους συνεργάτες του.

Στα Φάρσαλα στην Σπάρτη στην Άρτα στο Αγρίνιο στη Λάρισα στη Χαλκίδα στην Θεσπρωτία και κυριολεκτικά σε κάθε σημείο της Ελλάδας η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων δίνει το παρόν.

Ο αγώνας για την επιστροφή παράνομα κρυμμένων και κλεμμένων θησαυρών στην πατρίδα αποτελεί το α και το ω των προσπαθειών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων και ομολογουμένως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την αυταπάρνηση και τον ζήλο όλων των στελεχών της.


Πηγή: PireasNow



Δεν υπάρχουν σχόλια