Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέο κτίριο εξυπηρέτησης επισκεπτών στο ανάκτορο της Αρχαίας Πέλλας

Κτίριο για την υποδοχή και πληροφόρηση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας κατασκευάζεται στην περιοχή, μ...

Νέο κτίριο εξυπηρέτησης επισκεπτών στο ανάκτορο της Αρχαίας Πέλλας

Κτίριο για την υποδοχή και πληροφόρηση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας κατασκευάζεται στην περιοχή, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για «έναν μοναδικό χώρο, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία όχι μόνο της Πέλλας, αλλά της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας, το οποίο αναδεικνύει την ιστορικότητα και τη μοναδικότητα της Μακεδονίας», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το νέο κτίριο εξυπηρέτησης των επισκεπτών αναμένεται να συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και στην αύξηση της επισκεψιμότητας σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας.

Το κτίριο χωροθετείται στο τέλος της διαδρομής των 50 μ. που διανύει ο επισκέπτης μετά τον χώρο στάθμευσης και πριν από την έναρξη της διαδρομής περιήγησης στον αρχαιολογικό χώρο. Αποτελείται από δύο διακριτούς όγκους, διαφορετικού μεγέθους, που συνδέονται μεταξύ τους με μεταλλική πέργκολα. Περιλαμβάνει μικρό ανεξάρτητο κτίριο ελέγχου εισιτηρίων και προμήθειας έντυπου υλικού, υπαίθριο χώρο ανάπαυσης, χώρους υγιεινής, στεγασμένο χώρο εστίασης και βραχείας ανάπαυσης και εκθεσιακό χώρο.


Πηγή: iefimerida





Δεν υπάρχουν σχόλια