Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένα Μουσείο για την ζωή των Καλύμνιων

Στους Βοθύνους Καλύμνου, νότια της Μονής των Αγίων Πάντων, σε ένα  αναπαλαιωμένο παραδοσιακό Καλύμνιο σπίτι στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο.  ...

Στους Βοθύνους Καλύμνου, νότια της Μονής των Αγίων Πάντων, σε ένα  αναπαλαιωμένο παραδοσιακό Καλύμνιο σπίτι στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο.  

Πρόκειται για ένα ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο όπως εξηγεί η ιδρύτρια του Φανερωμένη Σκυλλά, είναι το δικό της σπίτι, όπου προσπαθεί να κρατήσει  ζωντανή την ζωή των σφουγγαράδων, τον παραδοσιακό γάμο, τις προίκες των κοριτσιών. 

Στην σημερινή εποχή οι αναμνήσεις μεταμορφώνονται σε συλλογές αντικειμένων. Στα λίγα τετραγωνικά του μουσείου συγκεντρώνεται η ιστορία ενός  παραδοσιακού αστικού σπιτιού του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Εκείνα τα σπίτια, που ήταν τα μικρά κάστρα των καπεταναίων όταν γύριζαν από  επικίνδυνα ταξίδια αναζητώντας γαλήνη. 

Είναι η απεικόνιση της ζωής των  Καλύμνιων, μιας περασμένης εποχής. Εκείνης της Ελλάδας, που φυλάγει μικρούς  θησαυρούς, από έπιπλα, γράμματα, φωτογραφίες, εικονίσματα, κεντήματα και φορεσιές, που ντύνονταν άνδρες και γυναίκες στις μεγάλες γιορτές.


Πηγή: ΕΡΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια