Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διεθνής υποστήριξη για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την αντίδραση των Επιτροπών για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, προκάλεσε η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και η α...

Διεθνής υποστήριξη για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την αντίδραση των Επιτροπών για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, προκάλεσε η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και η απάντηση από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Πρόεδρος της Ενωσης Δρ Κρις Τάιτγκατ επεσήμανε: «Θέλω να συγχαρώ την κ. Μενδώνη για την άμεση απάντησή της στη δήλωση του Πρωθυπουργού Τζόνσον. Αυτό αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Τζόνσον είναι εις βάθος μελετητής των κλασικών σπουδών, έχουμε ακόμα μεγάλο έργο να κάνουμε σε ό,τι αφορά την πληροφόρηση, ακόμη και στην Ελλάδα, καθώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν ακριβώς τι ζητούμε πίσω και αγνοούν τις ακριβείς συνθήκες λεηλασίας. Και θα το κάνουμε! Η συνεχής ενημέρωση και η άσκηση με έναν τρόπο πολιτιστικής διπλωματίας, είναι οι μόνες εύλογες λύσεις αυτή τη στιγμή. Ούτε η Αθήνα, ούτε η Ρώμη χτίστηκαν σε μια μέρα. (…) Συνεχίζουμε και είμαστε δίπλα σας».

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ενωσης καθηγητής Λουίς Γκοντάρτ σημείωσε: «Εκφράστε τα συγχαρητήριά μου και τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στην υπουργό Λίνα Μενδώνη για την υπέροχη απάντηση στον Μπόρις Τζόνσον. Φυσικά, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη μάχη μας για την επανένωση των γλυπτών του Φειδία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τελικά θα νικήσουμε».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής καθηγητής Πολ Κάρτλιτζ υπογράμμισε: «Είμαστε ευγνώμονες στην υπουργό Πολιτισμού για την άμεση και σφοδρή αντίκρουση της πιο πρόσφατης ανοησίας του Πρωθυπουργού μας».

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, αντίστοιχα μηνύματα έχουν παραληφθεί από όλες σχεδόν τις Εθνικές Επιτροπές.


Πηγή: Καθημερινή



Δεν υπάρχουν σχόλια