Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν με αρχαία νομίσματα

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου εστάλησαν τα 12 νομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή δύο Ηρακλειωτών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπίπτο...

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν με αρχαία νομίσματα

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου εστάλησαν τα 12 νομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή δύο Ηρακλειωτών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων. 

Σύμφωνα με την αστυνομία τα νομίσματα είναι διαφόρων χρονικών περιόδων κάτι που αναμένεται να πιστοποιήσουν οι αρχαιολόγοι. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς να έχουν στην κατοχή τους εκτός από τα νομίσματα και ανιχνευτές μετάλλων.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που τους έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 12 νομίσματα διαφόρων χρονικών περιόδων, τα οποία εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και δύο ανιχνευτές μετάλλων. 

Επιπλέον κατασχέθηκαν και τρία μεταλλικά αντικείμενα, προκειμένου να εξακριβωθούν αν εμπίπτουν στην Νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η προανάκριση διενεργείτε από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.


Πηγή: Alpha Free Press



Δεν υπάρχουν σχόλια