Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εργαζόμενοι σε δίκτυο αερίου βρήκαν οστέινα κατάλοιπα 800 ετών στο Περού

Ταφικά κατάλοιπα στην Chilca, Περού, 13ος αιώνας [Credit: Jesus Bahamonde, AFP] Περουβιανοί εργάτες που τοποθετούσαν σωλήνες φυσικού αερίου ...

Ταφικά κατάλοιπα στην Chilca, Περού, 13ος αιώνας [Credit: Jesus Bahamonde, AFP]
Ταφικά κατάλοιπα στην Chilca, Περού, 13ος αιώνας [Credit: Jesus Bahamonde, AFP]

Περουβιανοί εργάτες που τοποθετούσαν σωλήνες φυσικού αερίου βρήκαν τα λείψανα οκτώ ανθρώπων θαμμένων σε κοινό τάφο μαζί με υπολείμματα τροφίμων και μουσικά όργανα, που χρονολογούνται πριν από περίπου 800 χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις αρχαιολόγων την περασμένη Τετάρτη.

Τα σώματα ενηλίκων και παιδιών ήταν τυλιγμένα σε φυτικό υλικό, μαζί με καλαμπόκι, διάφορα μαγειρικά πιάτα και μια ποικιλία πνευστών μουσικών οργάνων, όπως φλογέρες, τοποθετημένα όλα γύρω τους, δήλωσε η  Cecilia Camargo, αρχαιολόγος που είχε προσληφθεί από την εταιρεία αερίου Calidda, των οποίων οι εργαζόμενοι έκαναν την ανακάλυψη.

Τα οκτώ άτομα ήταν πιθανότατα κάτοικοι της αρχαίας πόλης Chilca, που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της Λίμα. Μερικοί είχαν θαφτεί με κοχύλια στο κεφάλι και έφεραν μικρές τσάντες γεμάτες με φύλλα κόκας, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως διεγερτικά.

«Είναι ένα σημαντικό εύρημα που μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για την προ-ισπανική ιστορία της Chilca», δήλωσε η αρχαιολόγος.

Οι εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας βρήκαν άλλα 30 αρχαία οστέινα κατάλοιπα στη Chilca το 2018.


Πηγή: The Archaeology News Network



Δεν υπάρχουν σχόλια