Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δεκατρειςευθυγραμμισμένοι μονήρεις λίθοι βρέθηκαν στην Ελβετία

Τα ευθυγραμμισμένα νεολιθικά μενίρ [Credit: Municipal Administration of Saint-Leonard] Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε 13 ευθυγραμμισμένους ...

Τα ευθυγραμμισμένα νεολιθικά μενίρ [Credit: Municipal Administration of Saint-Leonard]
Τα ευθυγραμμισμένα νεολιθικά μενίρ [Credit: Municipal Administration of Saint-Leonard]

Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε 13 ευθυγραμμισμένους μονήρεις λίθους σε εργοτάξιο στο Les Fougains, στην κοινότητα Saint-Leonard, στο καντόνι Valais της Ελβετίας.

Η χρονολόγηση με την μέθοδο C-14 του οργανικού υλικού που βρέθηκε στον χώρο βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και με βάση άλλες ανακαλύψεις που έγιναν στην περιοχή του Saint-Leonard, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα μενίρ ανεγέρθηκαν στην Ύστερη Νεολιθική εποχή (περίπου το 2500 π.Χ.).


Άποψη του χώρου της ανασκαφής, που δείχνει μενίρ ευθυγραμμισμένα στη μέση  [Credit: Municipal Administration of Saint-Leonard]
Άποψη του χώρου της ανασκαφής, που δείχνει μενίρ ευθυγραμμισμένα στη μέση 
[Credit: Municipal Administration of Saint-Leonard]
 
Πλάγια όψη των μενίρ  [Credit: Municipal Administration of Saint-Leonard]
Πλάγια όψη των μενίρ  [Credit: Municipal Administration of Saint-Leonard]

Πράγματι, μια παρόμοια ανακάλυψη με ευθυγραμμισμένους μονήρεις λίθους βρέθηκε το 1964 στην κοντινή πόλη Σιόν στο Petit Chasseur.

Μόλις ολοκληρωθεί η επιτόπια έρευνα, οι λίθοι θα μετακινηθούν για περαιτέρω έλεγχο. Με την ολοκλήρωση της ανάλυσης, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις σε συνεργασία με την διοίκηση του καντονιού για να καθοριστεί ο τρόπος εκμετάλλευσης αυτής της εξαιρετικής ανακάλυψης προς όφελος της τοπικής κοινότητας.


Πηγή: The Archaeology News Network



Δεν υπάρχουν σχόλια