Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι Ιταλοί ναύτες φέρεται να γνώριζαν για την Αμερική πάνω από 150 χρόνια πριν από τον Κολόμβο

Μπορεί οι Ιταλοί ναύτες να γνώριζαν για την Αμερική πάνω από 150 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, σύμφωνα με καθηγητή Μεσαιωνικής Λατ...

Οι Ιταλοί ναύτες φέρεται να γνώριζαν για την Αμερική πάνω από 150 χρόνια πριν από τον Κολόμβο

Μπορεί οι Ιταλοί ναύτες να γνώριζαν για την Αμερική πάνω από 150 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, σύμφωνα με καθηγητή Μεσαιωνικής Λατινικής Λογοτεχνίας.

Τα υπερατλαντικά ταξίδια του Χριστόφορου Κολόμβου, που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 15ου και στις αρχές του 16ου αιώνα, άνοιξαν τον δρόμο για την ευρωπαϊκή εξερεύνηση και τον αποικισμό της Αμερικής.

Οι Ιταλοί ναυτικοί, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του phys.org, γνώριζαν για την Αμερική για περισσότερα από 150 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο, όπως ισχυρίζεται ο Πάολο Κιέζα, καθηγητής Μεσαιωνικής Λατινικής Λογοτεχνίας.

Μάλιστα, ο εν λόγω καθηγητής ισχυρίζεται ότι έκανε την ανακάλυψη μετά τη μεταγραφή και την περιγραφή ενός αρχαίου χρονικού, του «Cronica Universalis», γραμμένο από έναν Ιταλό μοναχό, τον Γκαλβάνο Φιάμα.


Οι Ιταλοί ναύτες φέρεται να γνώριζαν για την Αμερική πάνω από 150 χρόνια πριν από τον Κολόμβο

Πάντως, το χρονικό γράφτηκε γύρω στο 1340 και περιλαμβάνει αναφορές ναυτικών από τη γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου σε μια χώρα που ονομάστηκε «Markland» και κατοικείται από «γίγαντες».

Χαρακτηριστικά, στο χρονικό αναφέρεται: «Σε αυτή τη γη, υπάρχουν κτήρια με τόσο τεράστιες πλάκες από πέτρα που κανείς δεν μπορούσε να κατασκευάσει κάτι με αυτές, εκτός από τους τεράστιους γίγαντες. Υπάρχουν, επίσης, πράσινα δέντρα, ζώα και μεγάλη ποσότητα πουλιών».

Ο καθηγητής Πάολο Κιέζα χαρακτήρισε το εύρημα «εκπληκτικό», τονίζοντας ότι αν ο Χριστόφορος Κολόμβος γνώριζε τι ήξεραν οι ναύτες, ίσως να άρχιζε ακόμα νωρίτερα τα θρυλικά ταξίδια του.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Οι σκανδιναβικοί μύθοι περιγράφουν τα ταξίδια, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία απόδειξη ότι ο μύθος αυτής της γης εξαπλώθηκε στη Μεσόγειο».

Το «Cronica Universalis» πωλήθηκε για πάνω από 14.000 δολάρια στον οίκο δημοπρασιών Christie's το 1996 σε έναν Αμερικανό συλλέκτη αν και, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση των «Times», υπάρχει μόνο ένα αντίγραφο του χρονικού ενώ προγραμματίζεται μια δημόσια έκδοση του εγγράφου.

Διαβάστε εδώ τη σχετική επιστημονική δημοσίευση.


Πηγή: Sputnik



Δεν υπάρχουν σχόλια