Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Δράσεις στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας γιορτάζεται κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου, με σκοπό την ανάδειξη του έργου των αρχαιολόγων και τ...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Δράσεις στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας γιορτάζεται κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου, με σκοπό την ανάδειξη του έργου των αρχαιολόγων και της συνεισφοράς της αρχαιολογίας στο κοινωνικό σύνολο.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα συμμετάσχει στον φετινό εορτασμό με δύο θεματικές ξεναγήσεις με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

11:00-12:30 

Ξενάγηση στην περιοδική φωτογραφική έκθεση «Φιλόξενη Αρχαιολογία», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, από την Προϊσταμένη του Μουσείου Στέλλα Μανδαλάκη.


12.30-13:30 

Παρουσίαση ενός από τα εμβληματικότερα εκθέματα του Μουσείου, της Σαρκοφάγου της Αγίας Τριάδας, από την αρχαιολόγο του Μουσείου Ελένη Τζιράκη.


Λόγω των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του COVID-19, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2810279066, από 08:00-15:00.


Πηγή: eKriti



Δεν υπάρχουν σχόλια