Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το τεύχος 135 της «Αρχαιολογίας» είναι online

«Αρχαιολογία και Τέχνες», το εξώφυλλο του τεύχους 135. Το τεύχος 135 (Απρίλιος 2021), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον δι...

«Αρχαιολογία και Τέχνες», το εξώφυλλο του τεύχους 135.
«Αρχαιολογία και Τέχνες», το εξώφυλλο του τεύχους 135.

Το τεύχος 135 (Απρίλιος 2021), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία «Αρχείο Τευχών» του ιστοτόπου (πατήστε εδώ).

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στο έργο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και ανοίγει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό η διευθύντρια της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, Véronique Chankowski.

Στην ενότητα «Ελλάδα εκτός Ελλάδος», ο Jean-Luc Martinez αφηγείται το ιστορικό της συγκρότησης του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου.

Το Αφιέρωμα στη Γαλλική Σχολή Αθηνών περιλαμβάνει άρθρα που υπογράφουν οι: Alexandre Farnoux, Pascal Darcque, Χάιδω Κουκούλη-Χρυσανθάκη, Δήμητρα Μαλαμίδου, Ζωή Τσιρτσώνη, Τhierry Lucas, Anna Cannavò, Maud Devolder, Laurent Lespez, Sylvie Müller Celka, Maia Pomadère, Jean-Claude Poursat, Florence Gaignerot-Driessen, Βασιλική Ζωγραφάκη και Jean-Charles Moretti.

Το τεύχος 135 κλείνει με έναν αρχαιολογικό-περιηγητικό οδηγό στη Δήλο που υπογράφει ο Jean-Charles Moretti.


Πηγή: Αρχαιολογία και Τέχνες



Δεν υπάρχουν σχόλια