Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αδυναμία λειτουργίας των εργαστηρίων στην Ανασκαφή Ακρωτηρίου

Δυσάρεστα τα νέα από την Ανασκαφή Ακρωτηρίου. Τα εργαστήρια συντήρησης των ευρημάτων της Ανασκαφής (τοιχογραφίες, κεραμική, οργανικά κλπ) δε...

Αδυναμία λειτουργίας των εργαστηρίων στην Ανασκαφή Ακρωτηρίου

Δυσάρεστα τα νέα από την Ανασκαφή Ακρωτηρίου. Τα εργαστήρια συντήρησης των ευρημάτων της Ανασκαφής (τοιχογραφίες, κεραμική, οργανικά κλπ) δε λειτουργούν, ούτε πρόκειται να λειτουργήσουν φέτος. Επίσης δεν προγραμματίζεται καμία ανασκαφική δραστηριότητα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό. Στο πλαίσιο αυτό η ετήσια χορηγία προς την Ανασκαφή Ακρωτηρίου που από το 2016 καταβάλλει η Kaspersky Lab, του Ρώσου φίλου της Ανασκαφής Eugene Kaspersky, έχει διακοπεί.

Τα χρήματα της χορηγίας αυτής εξασφάλιζαν κάθε χρόνο τόσο τη λειτουργία των εργαστηρίων όσο και τη συνέχιση της ανασκαφικής δραστηριότητας. Για τη συνεισφορά του αυτή ο Eugene Kaspersky στις 28/9/2018 ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Θήρας.

Να σημειώσουμε ότι στην Ανασκαφή Ακρωτηρίου συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, η μελετητική δραστηριότητα, σε όλα τα επίπεδα, που διενεργούν σε εθελοντική βάση μια σειρά μελετητές.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός της οικονομικής στηρίξης -μικρής μεν σημαντικής δε- που προσφέρει στην Ανασκαφή η Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, πιο γνωστή στο ευρύ κοινό ως οι “Φίλοι του Ακρωτηρίου”. Με τα έσοδα που εξασφαλίζει η Εταιρεία κυρίως από τη λειτουργία του πωλητηρίου της, που βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο, ακριβώς έξω από τον περιφραγμένο χώρο της Ανασκαφής, είναι αρωγός στην κάλυψη διαφόρων τρεχόντων εξόδων, αναγκαίων υλικών για τους μελετητές κλπ.

Με την ευκαιρία αυτού του άρθρου θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους αναγνώστες μας και όχι μόνο, να υποστηρίξουν με αγορές το πωλητήριο της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας. Στο πωλητήριο διατίθενται εξαιρετικά αναμνηστικά, κοσμήματα, αξεσουάρ, δώρα και πολλά ακόμα αντικείμενα εμπνευσμένα από τα ευρήματα των Ανασκαφών καθώς και οι πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις της Εταιρείας. Λειτουργεί καθημερινά 09:00-16:00 και θα είναι ανοικτό μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.


Πηγή: Atlantea

Δεν υπάρχουν σχόλια