Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η συγγραφική παραγωγή στο Βυζάντιο

Σε αυτό το επεισόδιο το Βυζάντιο Explained έχει καλεσμένο τον Δρ. Δημοσθένη Στρατηγόπουλο, επίκουρο καθηγητή βυζαντινής και μεταβυζαντινής γ...

Σε αυτό το επεισόδιο το Βυζάντιο Explained έχει καλεσμένο τον Δρ. Δημοσθένη Στρατηγόπουλο, επίκουρο καθηγητή βυζαντινής και μεταβυζαντινής γραμματείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για να συζητήσει για την Βυζαντινή γραμματεία και λογοτεχνία. 

Μιλάνε για την συγγραφική παραγωγή ως αντικείμενο μελέτης, αναλύουν την χρήση έργων της γραμματείας ως πηγές της ιστορικής έρευνας. Βλέπουν τι άρεσε στους Βυζαντινούς να διαβάζουν, την αξία των χειρογράφων αλλά και το τί δυνατότητες έχει σήμερα ένας νέος φοιτητής που θέλει σήμερα να συνεχίσει τις σπουδές του σε αυτόν το χώρο.

Ο Γαβριήλ - Ιωάννης Μπουτζιόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας της Βυζαντινής Ιστορίας στο University of Birmingham και ο Παναγιώτης Μέρμηγκας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Τοπικής Ιστορίας με ειδίκευση στη Βυζαντινή περίοδο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Αυτό το podcast δεν αποτελεί μέρος των προσωπικών μας ερευνών.


Πηγή: Βυζάντιο Expained

Δεν υπάρχουν σχόλια