Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων: Αναπαράσταση τάφου άνδρα

Χρονολογείται γύρω στο 175 π.Χ.  Βρέθηκε το 1997 με την άροση στο νεκροταφείο των τύμβων Αβδήρων.  Στο μουσείο εκτίθεται ακριβής αναπαράστασ...

Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων: Αναπαράσταση τάφου άνδρα

Χρονολογείται γύρω στο 175 π.Χ. 

Βρέθηκε το 1997 με την άροση στο νεκροταφείο των τύμβων Αβδήρων. 

Στο μουσείο εκτίθεται ακριβής αναπαράσταση του τάφου, η οποία, λόγω των ανθρωπολογικών καταλοίπων προκαλεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών. 

Ο τάφος ανήκε σε άνδρα 20-25 ετών, ο οποίος πρέπει να ήταν πολεμιστής, αθλητής και εγγράμματος. Είχε τοποθετηθεί ύπτια με τα χέρια κατά μήκος του κορμού.


Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων: Αναπαράσταση τάφου άνδρα

Τα κτερίσματα ήταν χρυσό στεφάνι ελιάς, χρυσά φύλλα μυρτιάς, πήλινο μυροδοχείο, σιδερένιο ξίφος, γυάλινοι πεσσοί επιτραπέζιου παιχνιδιού, σιδερένια στλεγγίδα με κρίκο, διακοσμητικά στοιχεία από χάλκινα επιχρυσωμένα φύλλα, πήλινους επιχρυσωμένους και γυάλινους καρπούς, μελανοδοχείο, δύο σιδερένιες γραφίδες, δύο σιδερένιες αιχμές από λόγχες, νεολιθικό πέλεκυ, σιδερένια καρφάκια από στρατιωτικά υποδήματα και επτά χάλκινα νομίσματα. Ο Χαρώνειος οβολός ήταν χρυσό νόμισμα Θάσου.

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων που λειτουργεί από το 2000 και αφηγείται την ιστορία των Αβδήρων από τον 7ο αι. π.Χ. μέχρι τον 12ο αι. μ.Χ.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 08.30-15.30

Τιμή εισιτηρίου: 4 €

Τιμή μειωμένου εισιτηρίου: 2 €

Πληροφορίες: τηλ. 25410 51003, 25410 51783


Πηγή: ΥΠΠΟΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια