Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, που πραγματοποιείται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης ...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, που πραγματοποιείται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18/11, το Σάββατο 19/11 και την Κυριακή 20/11 τ.έ., ώρες 10.00 - 20.00. 

Η ΕφΑ Κιλκίς θα χαρεί να σας υποδεχθεί στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13, παρουσιάζοντας -στο πλαίσιο της θεματικής 'ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ/DARK TOURISM'- την αντιπολεμική περιοδεύουσα έκθεσή μας 'ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ εν καιρώ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΚΙΛΚΙΣ. Από τα χαρακώματα των μαχών... στα σκάμματα των ανασκαφών'. 

Η έκθεση δημιουργήθηκε για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από την Ανακωχή του Μεγάλου Πολέμου (11.11.1918), στην οποία συνέβαλαν καθοριστικά οι Συμμαχικές Δυνάμεις του Μακεδονικού Μετώπου με ηρωικές μάχες στα εδάφη του Κιλκίς το 1917 και το 1918. Ιδιαίτερο αντικείμενο της Έκθεσης αποτελεί η 'μοιραία' συνάντηση της διάνοιξης των χαρακωμάτων του Πολέμου με οικιστικά και ταφικά σύνολα των προϊστορικών και των αρχαίων ιστορικών χρόνων, διαμορφώνοντας το υπόβαθρο για την σταδιακή ανάπτυξη της συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας στην Μακεδονία από την δεκαετία του 1920 κ.ε.


Πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια