Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανατέθηκαν στατική και αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάδειξη της «Περιστεριάς»

Συμβάσεις για τη σύνταξη μελετών που αφορούν στην προστασία και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς υπέγραψε η Εφορεία Αρχα...

Ανατέθηκαν στατική και αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάδειξη της «Περιστεριάς»

Συμβάσεις για τη σύνταξη μελετών που αφορούν στην προστασία και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς υπέγραψε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Το δε συνολικό έργο ανάδειξης  του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς είναι ενταγμένο χρηματοδοτικά στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Στατική μελέτη

Ειδικότερα, με αποφάσεις της ΕΦΑ Μεσσηνίας ανατέθηκε η οριστική στατική μελέτη, η οποία θα περιλαμβάνει οριστική πρόταση επεμβάσεων στερέωσης, επισκευής ή ενίσχυσης, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν παρατηρήσεις της εγκριτικής απόφασης της προμελέτης, και αποτίμηση της φέρουσας κατασκευής μετά τις τις επεμβάσεις, η οποία περιλαμβάνει την ανάλυση της μηχανικής συμπεριφοράς (μέσω απλών ή προηγμένων υπολογιστικών προσομοιωμάτων του συνόλου του μνημείου καθώς και τμημάτων του, λαμβάνοντας κατάλληλα υπόψη τις προτεινόμενες επεμβάσεις), την τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητας των προτεινόμενων επεμβάσεων ή/και την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων, με τρόπο ώστε να τεκμηριώνεται η επιρροή των προτεινόμενων μέτρων στη μηχανική συμπεριφορά του επισκευασμένου φορέα.


Αρχιτεκτονική μελέτη

Επίσης, ανατέθηκε η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη η οποία περιλαμβάνει τη μελέτη της προστασίας και αποκατάστασης των μνημείων του χώρου και τη μελέτη προστασίας και διαμόρφωσης χώρων εξυπηρέτησης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.


Αναλυτικά, θα περιλαμβάνει:


-Μελέτη αποκατάστασης των μνημείων του χώρου

-Διαμόρφωση του φυλακίου της εισόδου

-Σχεδιασμό χώρων υγιεινής, πωλητηρίου και χώρου πληροφόρησης

-Σχεδιασμό χώρου στάθμευσης, χώρων σκίασης και των υπαίθριων καθιστικών για τους επισκέπτες

-Σχεδιασμό των διαδρομών περιήγησης εντός του αρχαιολογικού χώρου με πρόνοια για ΑμεΑ

-Σχεδιασμό των στεγάστρων των θολωτών τάφων.


Πηγή: Β. Βετουλάκη, Θάρρος News

Δεν υπάρχουν σχόλια