Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μεταλλική κεφαλή Σειληνού βρέθηκε στην Αγγλία

Κατά την διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή Cockermouth της Αγγλίας αρχαιολόγοι βρήκαν την κεφαλή ενός Σειληνού.  Στην ελληνική μυθολογία, ο Σε...

Κεφαλή Σειληνού βρέθηκε στην Αγγλία

Κατά την διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή Cockermouth της Αγγλίας αρχαιολόγοι βρήκαν την κεφαλή ενός Σειληνού. 

Στην ελληνική μυθολογία, ο Σειληνός ήταν σύντροφος και δάσκαλος του θεού του κρασιού Διόνυσου και σχετίζεται με την οινοποίηση, τη μουσική, την προφητική έκσταση, τη χαρά και τους μεθυσμένους χορούς.

Οι απεικονίσεις του Σειληνού τον εμφανίζουν συχνά ως μεθυσμένο που χρειάζεται τη βοήθεια σάτυρων ή ενός γαϊδάρου για να παραμείνει όρθιος. Θεωρούμενος ως ο μεγαλύτερος, ο πιο γνώστης και βαριά μεθυσμένος μεταξύ των πιστών του Διονύσου, ο Σειληνός αναγνωρίστηκε ως ο μέντορας του νεαρού θεού στους ορφικούς ύμνους.

Η ατσάλινη κεφαλή χρησιμοποιήθηκε ως ζύγι κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. για τη ζύγιση αντικειμένων σε μια συσκευή που ονομάζεται ζυγαριά ατσαλιού. Η συσκευή λειτουργούσε χρησιμοποιώντας ένα αντίβαρο (το βάρος του ατσαλιού), το οποίο ολισθαίνει κατά μήκος του μακρύτερου βραχίονα για να αντισταθμίσει το φορτίο και να υποδείξει το βάρος των αντικειμένων.

Μιλώντας στο ITV, η Julie Shoemark είπε: «Το μέγεθος του βάρους είναι σίγουρα εκπληκτικό. Αυτά τα βάρη συνήθως τείνουν να είναι λίγο μικρότερα. Θα έλεγα ότι ένα τέτοιο ζύγι σε αυτή την κατάσταση διατήρησης και με την απεικόνιση του Σειλινού είναι λίγο ασυνήθιστο».

Σύμφωνα με τον Edward Dougherty από τη Northern Archaeological Associates Ltd, η περιοχή του Cockermouth στη ρωμαϊκή περίοδο κατά τον 1ο και 2ο αιώνα μ.Χ. θα ήταν ένας περιφερειακός κόμβος που οδηγούσε σε οχυρά του κάστρου της Cambria, όπως το κοντινό  ρωμαϊκό οχυρό του Burrow Walls και το Alauna.

Οι ανασκαφές αποκάλυψαν επίσης στοιχεία ενός ρωμαϊκού δρόμου που φαίνεται να είναι ευθυγραμμισμένος προς μια γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Derwent, καθώς και τα θεμέλια ρωμαϊκών κατοικιών. Τα περισσότερα από τα κεραμικά που ανακτήθηκαν είναι terra sigillata, μια κεραμική υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιήθηκε στη Ρωμαϊκή Βρετανία και κατασκευαζόταν κυρίως στις νότιες, κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Γαλατίας (Γαλλία).


Πηγή: Heritage Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια