Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πήλινο πλαστικό αγγείο σε σχήμα καθιστού πετεινού

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Πήλινο πλαστικό αγγείο σε σχήμα καθιστού πετεινού Χρονολογείται γύρω στο 540 π.Χ. Ένα από τα πιο πο...

Πήλινο πλαστικό αγγείο σε σχήμα καθιστού πετεινού

Από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πήλινο πλαστικό αγγείο σε σχήμα καθιστού πετεινού

Χρονολογείται γύρω στο 540 π.Χ.

Ένα από τα πιο πολυσήμαντα σύμβολα τόσο στην αρχαιότητα όσο και τις μέρες μας. Είναι κατασκευασμένο σε μήτρα, ενώ με έντονα χρώματα (κόκκινο και μαύρο) αποδίδονται οι ανατομικές λεπτομέρειες και τα φτερά του πτηνού.

Βρέθηκε στο Αρχαϊκό νεκροταφείο Σίνδου (τάφος 25) και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στην έκθεση «Ο Χρυσός των Μακεδόνων», (αρ. ευρετ. ΜΘ 8215).

Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να γνωρίσετε από κοντά τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή χρυσών στεφανιών, τον αριστουργηματικό Κρατήρα του Δερβενίου, τον Πάπυρο του Δερβενίου που έχει χαρακτηριστεί ως το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης, αλλά και χιλιάδες άλλα αντικείμενα που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους και προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία. 

Το μητροπολιτικό μουσείο της Μακεδονίας στεγάζεται σε κτίριο του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, το οποίο συνδυάζει στοιχεία του μοντερνισμού και της αρχαίας ελληνικής κλασικής αρχιτεκτονικής.


Ωράριο Λειτουργίας: 

1η Απριλίου - 31 Οκτωβρίου: Καθημερινά 8:00-20:00

1η Νοεμβρίου - 31 Μαρτίου: Καθημερινά 8:30-15:30

1η Απριλίου -31 Οκτωβρίου: κανονικό εισιτήριο 8 ευρώ, μειωμένο 4 ευρώ

1η Νοεμβρίου -31 Μαρτίου: γενική είσοδος 4 ευρώ

Πληροφορίες: 2313 310301

https://www.amth.gr/


Πηγή: ΥΠΠΟΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια