Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βουλγαρία: Ο Θησαυρός του Παναγιουρίστε στο Βρετανικό Μουσείο

Ένας από τους σπουδαιότερους βουλγαρικούς θησαυρούς, ο Θησαυρός του Παναγιουρίστε, μεταφέρθηκε στο Λονδίνο για να εκτεθεί στο Βρετανικό Μουσ...

Βουλγαρία: Ο Θησαυρός του Παναγιουρίστε στο Βρετανικό Μουσείο

Ένας από τους σπουδαιότερους βουλγαρικούς θησαυρούς, ο Θησαυρός του Παναγιουρίστε, μεταφέρθηκε στο Λονδίνο για να εκτεθεί στο Βρετανικό Μουσείο στο πλαίσιο της έκθεσης «Πολυτέλεια και Εξουσία: από την Περσία στην Ελλάδα», όπως ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί επισήμως στις 4 Μαΐου. Παρακολουθεί τη σχέση του πλούτου με την πολιτική κατά την πρώτη χιλιετία προ Χριστού, με αντικείμενα από την Ευρώπη και την Ασία, σύμφωνα με το Βρετανικό Μουσείο. Βασιζόμενη σε εντυπωσιακά αντικείμενα, από το Αφγανιστάν μέχρι την Ελλάδα, «η έκθεση πηγαίνει πέρα από την αρχαία Ελλάδα για να εξερευνήσει την πολύπλοκη ιστορία της πολυτέλειας ως πολιτικού εργαλείου στη Μέση Ανατολή και τη νοτιοανατολική Ευρώπη από το 550 μέχρι το 30 π.Χ.», αναφέρει το Μουσείο, προσθέτοντας επίσης ότι η έκθεση «συγκεντρώνει περίτεχνα αντικείμενα, φιλοτεχνημένα από χρυσό, ασήμι και γυαλί, συμπεριλαμβανομένου και του εκπληκτικού Θησαυρού του Παναγιουρίστε από τη Βουλγαρία».

Με την ευκαιρία της επερχόμενης έκθεσης «Πολυτέλεια και Εξουσία: από την Περσία στην Ελλάδα», ο έφορος της, ο Δρ. Τζέιμι Φρέιζερ, είχε σειρά συναντήσεων στη Σόφια, κατόπιν πρόσκλησης της διευθύντριας του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας Μπόνι Πετρούνοβα. Συνοδευόμενος από μια ομάδα του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας περιηγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, επισκέφθηκε την Εκκλησία Μπογιάνα και την Κοιλάδα των Θρακών Βασιλέων.

Η έκθεση «Πολυτέλεια και Εξουσία: από την Περσία στην Ελλάδα» θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 13 Αυγούστου 2023.


Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια