Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κίνα: Βρέθηκαν 12 περίτεχνοι τάφοι από την περίοδο του Kublai Khan, εγγονού του Τζένγκις Χαν

Η Κίνα έχει πλούσια ιστορία. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό απολιθωμάτων που έχει βρεθεί από την Παλαιολιθική Περίοδο, η χώρα έχει δει την άνοδ...

Κίνα: Βρέθηκαν 12 περίτεχνοι τάφοι από την περίοδο του Kublai Khan, εγγονού του Τζένγκις Χαν

Η Κίνα έχει πλούσια ιστορία. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό απολιθωμάτων που έχει βρεθεί από την Παλαιολιθική Περίοδο, η χώρα έχει δει την άνοδο και την πτώση πολλών αυτοκρατοριών και δυναστειών. Πρόσφατα, οι αρχαιολόγοι που έκαναν ανασκαφές στο Shandong της Κίνας, ανακάλυψαν 12 απίστευτους τάφους που εκτιμάται ότι είναι περίπου 700 ετών.

Οι αρχαιολόγοι ανέσκαψαν 12 αρχαίους τάφους που χρονολογούνται από τη δυναστεία Γιουάν (1271-1368) στο Jinan, στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το τοπικό αρχαιολογικό ινστιτούτο. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα που έχουν γίνει ποτέ στην ανατολική κινεζική επαρχία.

Η δυναστεία Γιουάν ιδρύθηκε από τον εγγονό του κατακτητή Τζένγκις Χαν, Kublai Khan. Με βάση μια επιγραφή που ανακαλύφθηκε στο ταφικό συγκρότημα, οι τάφοι ανήκουν σε μια οικογένεια που ονομάζεται Guo.

Οι τοιχογραφίες σε έναν από τους τάφους της δυναστείας Γιουάν με δύο ταφικούς θαλάμους έχουν διατηρηθεί σχετικά καλά. Οι σκαλιστές τοιχογραφίες από πλίθους δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας σμίλες και ξύλινα σφυριά για να φτιάξουν τα σχέδια. Οι κίσσες και τα κλαδιά στις τοιχογραφίες ήταν ένα κλασικό κινέζικο σχέδιο για καλή τύχη.


Κίνα: Βρέθηκαν 12 περίτεχνοι τάφοι από την περίοδο του Kublai Khan, εγγονού του Τζένγκις Χαν
[Credit: CGTN]

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου Li Ming, αυτό ήταν το μεγαλύτερο σύμπλεγμα τοιχογραφιών από πλίνθους της δυναστείας Γιουάν που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην επαρχία.

«Οι τάφοι ήταν τακτοποιημένοι με οργανωμένο και προφανώς σχεδιασμένο τρόπο, και ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες είχαν σχέση εξ αίματος, παρέχοντας νέο υλικό για τη μελέτη της διάταξης των οικογενειακών νεκροταφείων στη Δυναστεία Γιουάν», είπε ο Li.

Η ανασκαφή, η οποία ξεκίνησε στις 23 Απριλίου, ανακάλυψε περισσότερα από 60 κομμάτια κεραμικής και πορσελάνης, χάλκινους καθρέφτες, χάλκινα νομίσματα και άλλα αρχαία αντικείμενα. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στη μελέτη της πορσελάνης που παράγεται στην περιοχή και τα περίχωρά της κατά τη διάρκεια της δυναστείας Γιουάν.

Ο Kublai Khan, ο πέμπτος αυτοκράτορας Khagan της Μογγολικής Αυτοκρατορίας και μέλος της οικογένειας Borjigin, βασίλεψε από το 1271 έως το 1368.


Πηγή: ArkeoNews

Δεν υπάρχουν σχόλια