Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Λουτρών Κυλλήνης

Στη συγκρότηση Ομάδας Μελέτης με αντικείμενο τη διαχείριση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Λουτρών Κυλλήνης προχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτ...

Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Λουτρών Κυλλήνης

Στη συγκρότηση Ομάδας Μελέτης με αντικείμενο τη διαχείριση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Λουτρών Κυλλήνης προχώρησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Έργο της Ομάδας είναι η εκπόνηση προμελέτης διαχείρισης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Λουτρών Κυλλήνης, η οποία θα εστιάζει στη συνολική αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του λουτρικού συγκροτήματος ρωμαϊκών χρόνων ιστάμενα τμήματα του οποίου αποτελούν τον πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου.

Η Ομάδα συστήνεται σε συνέχεια της σχετικής Υ.Α. και συγκεκριμένα του όρου της που αφορά στην εκπόνηση σε συνεργασία με την ΕΦ.Α. Ηλείας μελέτης συντήρησης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου και μετά την σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους της εταιρείας «Λουτρά Κυλλήνης ΑΕ» του ομίλου «GRECOTEL».

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της η ανωτέρω Ομάδα συντονίζει και επιβλέπει τις απαιτούμενες για τη συγκέντρωση των δεδομένων για την εκπόνηση της μελέτης ενέργειες (επιφανειακοί καθαρισμοί μνημείου, τοπογραφική και φωτογραμμετρική αποτύπωση κ.λπ).


Η ομάδα εργασίας θα αποτελείται από τους:

1. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, Προϊστάμενο του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Υπάλληλο Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου του ΥΠΠΟΑ, του κλάδου ΠΕ Μηχανικών ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών, με βαθμό Α’, ως επικεφαλής,

2. Αντωνία Μουρτζίνη, Αρχαιολόγο του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Υπάλληλο Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, του κλάδου ΠΕ Αρχαιολόγων, με βαθμό Α’, ως υπεύθυνη του αρχαιολογικού τομέα της μελέτης,

3. Ευάγγελο Βασιλόπουλο, Τοπογράφο ΤΕ, Υπάλληλο Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, απασχολούμενο σε έργο αυτεπιστασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.


Πηγή: Patris News

Δεν υπάρχουν σχόλια