Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η ανασκαφή της αρχαίας αγοράς στους Αιζανούς θα ρίξει φως στην εμπορική ζωή της αρχαίας πόλης

Η πρόσφατη ανασκαφή της αγοράς στην αρχαία πόλη των Αιζανών στη σημερινή δυτική Τουρκία αναμένεται να ρίξει νέο φως στην εμπορική ζωή της πό...

Η ανασκαφή της αρχαίας αγοράς στους Αιζάνους θα ρίξει φως στην εμπορική ζωή της αρχαίας πόλης

Η πρόσφατη ανασκαφή της αγοράς στην αρχαία πόλη των Αιζανών στη σημερινή δυτική Τουρκία αναμένεται να ρίξει νέο φως στην εμπορική ζωή της πόλης, σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Ali Celik, κυβερνήτης της Κιουτάχειας, είπε ότι οι ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην περιοχή έχουν αποκτήσει μεγάλη δυναμική.

Σημειώνοντας ότι τα περισσότερα από τα καταστήματα στην αρχαία αγορά της πόλης, θα αποκαλυφθούν φέτος, ο Celik είπε: «Ξεκινήσαμε να αποκαλύψουμε την αρχαία αγορά και οι εργασίες έχουν ενταθεί στην περιοχή».

«Οι ανασκαφές πέντε καταστημάτων στην αρχαία αγορά αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος», πρόσθεσε ο Celik.

«Με την αποκάλυψη της αρχαίας αγοράς, θα ενσωματώσουμε τον Ναό του Διός, τις εμπορικές περιοχές και τις μνημειακές δομές της αρχαίας πόλης», πρόσθεσε.

Ο Celik τόνισε ότι η πλήρης αποκάλυψη της αρχαίας αγοράς θα ρίξει φως στην εμπορική ζωή των Αϊζανών.

Οι Αιζανοί βρίσκονται 57 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης της Κιουτάχειας. Η αρχαία τοποθεσία γνώρισε τη χρυσή της εποχή τον 2ο και 3ο αιώνα μ.Χ. και έγινε «το κέντρο της επισκοπής στη βυζαντινή εποχή».

Πρόσφατες ανασκαφές γύρω από το Ναό του Διός δείχνουν την ύπαρξη πολλών επιπέδων οικισμού στην πόλη που χρονολογούνται από το 3000 π.Χ. Το 133 π.Χ. κατελήφθη από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Το 1824, Ευρωπαίοι ταξιδιώτες ανακάλυψαν ξανά τον αρχαίο χώρο.

Μεταξύ των ετών 1970 και 2011, το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο ανακάλυψε ένα θέατρο και ένα στάδιο, καθώς και δύο δημόσια λουτρά, ένα γυμνάσιο, πέντε γέφυρες, ένα εμπορικό κτίριο, νεκροπόλεις.

Από το 2011, οι Τούρκοι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν εργασίες στην αρχαίο πόλη. Φέτος, οι ανασκαφές διεξάγονται από τη Διεύθυνση του Μουσείου της Κιουτάχειας.

Ο χώρος συμπεριλήφθηκε στον προσωρινό κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2012.


Πηγή: Anadolu Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια