Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σκελετοί αποκαλύπτουν τον τελευταίο εναγκαλισμό των Ρωμαίων εραστών

Τα υπολείμματα των σκελετών εκτιμούνται ότι είναι τουλάχιστον 1500 ετών ενώ η στάση που βρέθηκαν, απεικονίζει τον θηλυκό σκελετό να κοιτάει...


Τα υπολείμματα των σκελετών εκτιμούνται ότι είναι τουλάχιστον 1500 ετών ενώ η στάση που βρέθηκαν, απεικονίζει τον θηλυκό σκελετό να κοιτάει τρυφερά τον αρσενικό σύντροφό της.


Οι σκελετοί ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης παλατιού στη Modena της βόρειας Ιταλίας, μέσα σε εσωτερικούς τοίχους του κτιρίου.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το ζευγάρι αποτελούσε μέλος των ευγενών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

«Είναι πολύ σπάνια και συγκινητική σκηνή» αναφέρει αρχαιολόγος της αποστολής.

Η Modena, γνωστή ως Mutina στους αρχαίους χρόνους, χρησιμοποιήθηκε από τους Ρωμαίους ως στρατιωτική βάση εναντίον των βαρβάρων και κατά τη διάρκεια των εμφυλίων πολέμων πριν την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Λέγεται ότι όταν ο Αττίλας εισέβαλλε στην Ιταλία τον 5ο αιώνα μια μεγάλη ομίχλη έκρυψε την πόλη από τον στρατό του, γλυτώνοντας τη από την καταστροφή που ήρθε τελικά με  την τεράστια πλημμύρα του 7ου αιώνα.

Ένα παρόμοιο ζευγάρι σκελετών, που εκτιμήθηκαν ως 5000-6000 ετών, ανακαλύφθηκαν στην διπλανή πόλη της Mantua το 2007.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτός ο άνδρας και η γυναίκα πέθαναν νέοι και στη συνέχεια ενταφιάστηκαν μαζί αγαπημένοι για πάντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια