Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λιγότεροι οι επισκέπτες στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό

Μειώνεται ο αριθμός των επισκεπτών στο μουσείο της Ακρόπολης και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την ώρα που αύξηση καταγράφεται στον αριθ...


Μειώνεται ο αριθμός των επισκεπτών στο μουσείο της Ακρόπολης και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την ώρα που αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των επισκεπτών των αρχαιολογικών χώρων. Μείωση στις εισπράξεις εμφανίζουν τα μουσεία, ενώ αύξηση καταγράφεται στους αρχαιολογικούς χώρους.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Σεπτέμβριο του 2011 παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών των μουσείων σε ποσοστό 6,5% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010.


Εξαίρεση αποτελούν το Μουσείο της Ακρόπολης και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που παρουσίασαν μείωση κατά 5,7% και 15,6%, αντίστοιχα. 


Οι εισπράξεις των μουσείων παρουσίασαν μείωση κατά 1,3%, την ώρα που οι εισπράξεις των αρχαιολογικών χώρων αυξήθηκαν κατά 2,6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010.


Μεγάλη ήταν και η αύξηση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους (κατά 21,3%)


Κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2011 παρατηρείται μείωση 2,3% στους επισκέπτες των Μουσείων καθώς και μείωση 3,8% στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.


Αύξηση κατά 16,8% εμφανίζεται στους επισκέπτες των Αρχαιολογικών Χώρων κατά το εννιάμηνο του 2011 καθώς και αύξηση 7,9% στις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.


Πηγή: Εφημερίδα "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια