Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ήταν άρρωστος ο φύλακας και …δεν άνοιξε το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Τελικά πως πρέπει να δικαιολογηθείς και να εξηγήσεις σε ξένους επισκέπτες απ’ όλο ο κόσμο που έρχονται προσκεκλημένοι σε διεθνές συνέδριο ό...


Τελικά πως πρέπει να δικαιολογηθείς και να εξηγήσεις σε ξένους επισκέπτες απ’ όλο ο κόσμο που έρχονται προσκεκλημένοι σε διεθνές συνέδριο ότι την προγραμματισμένη επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, το μοναδικό στην Θράκη ότι δεν θα ανοίξει αφού ασθένησε ο φύλακας που είχε επιφορτιστεί με αυτό το καθήκον κι δεν ενημερώθηκε κανείς ούτε λήφθηκε μέριμνα αντικατάστασής του; 



Οι σύνεδροι αφού περιηγήθηκαν στο παραδοσιακό χωριό, αφού ξεναγήθηκαν στην αρχαιολογική συλλογή Ταβανιώτη πήγαν και στο αρχαίο θέατρο όπου τελικά διαπίστωσαν την αδυναμία να ανοίξει επισήμως. Τότε βρέθηκε η από μηχανής λύση, πέρασαν μέσα από τρύπα στο σύρμα κι αφού ήταν σπασμένη σιδεριά,  ένας - ένας έτσι ώστε να δουν από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο και να αισθανθούν την επιβλητικότητά του και να καθίσουν στα εδώλια απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα του χώρου από εκεί.


Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην επίσκεψη των Γερμανών δημοσιογράφων οι οποίοι πριν ένα χρόνο δεν κατόρθωσαν να δουν από κοντά το αρχαίο θέατρο αφού ο φύλακας πάλι απουσίαζε για κάποιο εγγενή λόγο. Μήπως θα πρέπει η εφορία αρχαιοτήτων να δει το θέμα και να βρίσκει μια  αξιοπρεπή λύση σε τέτοιες σημαντικές αφίξεις γιατί κάθε μέρα δεν έχουμε επισκέπτες από Βραζιλία, Κίνα, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Ιταλία και άλλες χώρες.


Στην διεθνή συνάντηση Mistec που ολοκληρώνεται αύριο στην πόλη μας ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης που ήταν παρόν σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις ήταν κοντά στους συνέδρους από την πρώτη στιγμή και τους καλωσόριζε έναν ένα δίνοντας βαρύτητα στην όλη διοργάνωση και το περιεχόμενό της που είναι η σημασία της  μουσικής στην εκπαίδευση και την σχολική ζωή μέσα από πρωτότυπες παρουσιάσεις, ερευνητικά προγράμματα με την χρήση τεχνολογικών μέσων κλπ.  Χθες οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στην Κομοτηνή ενώ το απόγευμα έκαναν τα ψώνια τους στην αγορά της πόλης.




Πηγή: Μελαχροινή Μαρτίδου, xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια