Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σπασμένο παραμένει εδώ και μήνες το γυαλί που καλύπτει αρχαίο Ρωμαικό φρεάτιο στην Πάτρα

Το σπασμένο στέγαστρο του Ρωμαϊκού Αγωγού  στη Πλατειά υψηλών Αλωνίων Αρνητικές εντυπώσεις, σχόλια και έντονο προβληματισμό προκαλεί σ...


Το σπασμένο στέγαστρο του Ρωμαϊκού Αγωγού
 στη Πλατειά υψηλών Αλωνίων

Αρνητικές εντυπώσεις, σχόλια και έντονο προβληματισμό προκαλεί στους περίοικους και περαστικούς της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, το γεγονός ότι ένα μεγάλο κομμάτι από το ειδικής επένδυσης γυαλί που καλύπτει αρχαία ευρήματα στο ανατολικό τμήμα της πλατείας, έχει ραγίσει εδώ και πολύ καιρό και κανείς δεν έχει σπεύσει να αποκαταστήσει τη ζημιά. 



Η αντικατάσταση του τετράγωνου γυαλιού κρίνεται απαραίτητη και είναι αίτημα όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής των Υψηλών Αλωνίων αλλά και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα της ΣΤ’ Εφορείας Κλασικών και Προκλασικών Αρχαιοτήτων όπου προισταμένη είναι η κυρία Ερωφίλη Κόλλια.


Η ΣΤ’ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων, αναφέρει ότι ο χώρος δεν χρειάζεται μόνο την αποκατάσταση του σπασμένου, φθαρμένου γυαλιού αλλά και έναν καθαρισμό, μία καλύτερη κάλυψη και εξαέρωση καθώς εντός της τετράγωνης επιφάνειας όπου φυλάσσονται τα αρχαία ευρήματα, έχει παρατηρηθεί με τον καιρό υγρασία. Αξίζει να ανφέρουμε η ζημιά  εκτιμάται ότι έχει γίνει από κάποιο βαρύ αντικείμενο ή από πέτρα, έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, ίσως και ένα χρόνο.


Κάτω από το τζάμι έχει βρεθεί και φυλάσσεται ένα ρωμαικό φρέατιο, ένας αγωγός ύδρευσης της Ρωμαικής εποχής, ο οποίος και κρίθηκε απαραίτητο να αναδειχθεί ώστε να είναι ευδιάκριτο από τους πολίτες που περνάνε από το σημείο. Για την κατασκευή και δημιουργία της γυάλινης αυτής επιφάνειας υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στην Αρχαιολογική υπηρεσία και τον τεχνικό τομέα του Δήμου Πατρέων ενώ είχε γίνει και σχέδιο από αρχιτέκτονα του Δήμου.

Τα ευρήματα αυτά αποτελούν πολυτελή οικιστικά κατάλοιπα της περιοχής της Πάτρας από την Ρωμαική εποχή.




Πηγή: thebest.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια