Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τζαζ και χοτ ντογκ δίπλα στα αρχαία

Για δεύτερη χρονιά, από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, το τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμο...


Για δεύτερη χρονιά, από τις 29 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, το τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον κύκλο καλοκαιρινών μουσικών εκδηλώσεων, με τίτλο «Μουσικές στα μνημεία της Θεσσαλονίκης». 


Ο κύκλος πήρε το ΟΚ από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία συνεδρίασή του. Το γαλεριανό ανάκτορο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Κάζα Μπιάνκα ανοίγουν για να υποδεχτούν μία σειρά συναυλιών, ενώ η Αρχαία Αγορά θα φιλοξενήσει προβολές ταινιών και συναυλίες αλλά και ένα μεγάλο, υπαίθριο πικνίκ.


«Ετοιμάζουμε ένα αστικό πικνίκ, κάτι που γίνεται σε πολλές πόλεις στον κόσμο, με προβολές ταινιών κα μουσικές. Για την παραχώρηση της Αρχαίας Αγοράς συναίνεσε και η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων. Το πρόγραμμα αυτό θα γίνει φέτος πιλοτικά και εφόσον πετύχει θα συνεχιστεί και του χρόνου», εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπύρος Πέγκας. Φέτος δε θα γίνουν εκδηλώσεις στα βυζαντινά τείχη, όπως πέρυσι, λόγω μειωμένου προϋπολογισμού. Εξετάζεται πάντως το ενδεχόμενο, όπως λέει ο κ. Πέγκας, να εμπλουτιστεί το πρόγραμμα και με συναυλία στην περιοχή της Ροτόντας και σε μερικούς άλλους χώρους.


Το πρόγραμμα


Στις 29 Αυγούστου, στο Ανακτορικό Συγκρότημα του Γαλερίου (Πλατεία Ναυαρίνου) θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση «Τραγούδια από τον διεθνή κινηματογράφο» με γνωστές μελωδίες από εμβληματικές ταινίες. Τραγουδά η Γεωργία Συλλαίου έχοντας μαζί της τον Στέργιο Βαλιούλη στο πιάνο και τον Αγαμέμνων Μάρδα στο κοντραμπάσο.


Το τριήμερο 30 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου σειρά έχει το Urban festival στην Αρχαία Αγορά. Σε συνεργασία με την «Parenthesis, Πειραματικό Εργαστήρι Μελέτης και Ερευνας για την Πολιτική, την Οικονομία και τον Πολιτισμό» θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ που θα κινείται σε τρεις άξονες: δυνατότητα των θεατών να πραγματοποιούν παράλληλα πικνίκ, συναυλίες (τζαζ, funky, world music) και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.


Στις 31 Αυγούστου θα γίνουν δύο συναυλίες στα δύο μεγάλα μουσεία της Θεσσαλονίκης: το Αρχαιολογικό θα φιλοξενήσει τους «Stringless που έγιναν αρνάκια» και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού τον Ανδρέα Καρακότα και τους Plaza Ensemble σε μια «Βραδιά με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι».


Στις 5 Σεπτεμβρίου η Κάζα Μπιάνκα θα ανοίξει για να υποδεχτεί συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε έργα Vivaldi και Haydn. Σολιστ: Σίμος Παπάνας.


Ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης ανέρχεται σε 16.214 ευρώ. Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.


Και Μητροπολιτική Ορχήστρα


Στην ίδρυση Μητροπολιτικής Ορχήστρας προχωράει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Η νέα ορχήστρα θα πάρει τη θέση της Συμφωνικής του δήμου Θεσσαλονίκης με τη φιλοδοξία να αποτελέσει ένα μουσικό σχήμα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως εξηγεί ο κ. Πέγκας. Στην ορχήστρα, που θα ξεκινήσει το πρόγραμμά της με τη νέα σεζόν, θα μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος.




Πηγή: Χ. Νάνου, Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια