Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Περιοδεία του Κώστα Τζαβάρα στα μνημεία της Αργολίδας

Έπειτα από μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων και αποκαλύψεων σχετικά με την κακή κατάσταση των υπαρχουσών υποδομών και τις σημαντικές ελλεί...


Έπειτα από μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων και αποκαλύψεων σχετικά με την κακή κατάσταση των υπαρχουσών υποδομών και τις σημαντικές ελλείψεις στα θέατρα της Αρχαίας Επιδαύρου -και όχι μόνο-, το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «απαντά», ανακοινώνοντας την επικείμενη περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού, Κώστα Τζαβάρα, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανά την επικράτεια. 


Σήμερα, ο κ. Τζαβάρας επισκέφθηκε μνημεία και μουσεία της Αργολίδας, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών Εφορειών Αρχαιοτήτων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα λειτουργικά τους προβλήματα, αλλά και για την πορεία των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων. Από την έναρξη της θερινής σεζόν μέχρι σήμερα, η εξυπηρέτηση του κοινού στο Θέατρο Επιδαύρου γίνεται μετ’ εμποδίων και με πρόχειρες λύσεις, όπως οι χημικές τουαλέτες και οι καντίνες στη θέση του κλειστού εστιατορίου ΧΕΝΙΑ.


Με αφετηρία την Πρώην Εθνοσυνέλευση της Νέας Επιδαύρου, ο αναπληρωτής υπουργός περιηγήθηκε στο Ενετικό Κάστρο της πόλης, καθώς και στο Μικρό και Μεγάλο Θέατρο, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Αρχαίας Επιδαύρου. Στη συνέχεια, και αφού συναντήθηκε με τον δήμαρχο Επιδαύρου, Κώστα Γκάτζιο, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο των Μυκηνών και το Μουσείο Αργους, πριν επιστρέψει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για να παρακολουθήσει την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Ιππής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.


Στο άμεσο μέλλον, ανάλογες περιοδείες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.




Πηγή: Εφημερίδα "Καθημερινή"

Δεν υπάρχουν σχόλια