Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανάγλυφα με θεούς της μυθολογίας ανακαλύφθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Στρατονίκειας

Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη της Στρατονίκειας  στα Μούγλα αποκάλυψαν 15 ανάγλυφα, τα οποία εκτιμούνται ότι είναι ηλικίας 2.300 ετών....




Οι ανασκαφές στην αρχαία πόλη της Στρατονίκειας  στα Μούγλα αποκάλυψαν 15 ανάγλυφα, τα οποία εκτιμούνται ότι είναι ηλικίας 2.300 ετών. 


Τα ανάγλυφα απεικονίζουν θεούς της μυθολογίας και είναι χαραγμένα πάνω σε όγκους μαρμάρου.
Το θέατρο που βρίσκεται υπό ανασκαφή στη Στρατονίκεια ήταν ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, σύμφωνα με τον επικεφαλή των ανασκαφών καθηγητή Bilal Söğüt. «Βρήκαμε πρόσφατα 15 ανάγλυφα, ηλικίας 2.300 ετών, στα οποία είναι λαξευμένα θεοί της μυθολογίας πάνω σε όγκους μαρμάρου.

 Τα ανάγλυφα συμβαδίζουν με τα γραπτά κείμενα που περιγράφουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο».
Οι ανασκαφικές εργασίες στην Στρατονίκεια δίνουν στους αρχαιολόγους και στους ιστορικούς μια ματιά στην κοινωνική ζωή και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της αρχαίας περιόδου, σύμφωνα με τον Söğüt.

«Οι μάσκες που είχαν προηγουμένως βρεθεί ήταν μικρές και χρησιμοποιούνταν σε θεατρικές παραστάσεις, αλλά αυτά είναι ανάγλυφα θραύσματα των φιγούρων. Θα εκτεθούν στη θέση τους μετά την αποκατάσταση και την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης. Όμως αυτό θα πάρει πολύ χρόνο».



Δεν υπάρχουν σχόλια