Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ακέφαλο γυναικείο άγαλμα ανακαλύφθηκε στην αρχαία Μητρόπολη

Γυναικείο άγαλμα, ηλικίας 2.500 ετών της ύστερης ελληνιστικής περιόδου ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές που διενεργούνται στην αρχαία πόλη Μ...



Γυναικείο άγαλμα, ηλικίας 2.500 ετών της ύστερης ελληνιστικής περιόδου ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές που διενεργούνται στην αρχαία πόλη Μητρόπολη στην περιοχή Torbalı της Σμύρνης στην Τουρκία.



Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ιδρύματος Sabancı, νέα ευρήματα ήρθαν στο φως κατά την ανασκαφή της αρχαίας πόλης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 22 χρόνια, στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του πανεπιστημίου Trakya, του Συλλόγου Μητρόπολη, του Δήμου Torbalı και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Sabancı.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών, Serdar Aynek, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Trakya, δήλωσε ότι το ακέφαλο, ντυμένο, γυναικείο άγαλμα, ύψους 2 μέτρων,  βρέθηκε θαμμένο στο τείχος της πόλης και αντανακλά τον πλούτο και το μεγαλείο της ύστερης ελληνιστικής περιόδου.

Ο Aybek δήλωσε ότι πολλά αγάλματα που βρέθηκαν γύρω από τα τείχη της πόλης κατά τη διάρκεια των ανασκαφών έχουν σταλεί στο Μουσείο της Σμύρνης.

Η Zerrin Koyunsağan, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Sabancı, είπε το άγαλμα θα μπορούσε να απεικονίζει γυναίκα που διαχειρίστηκε την αρχαία πόλη. «Νομίζω ότι πριν από χιλιάδες χρόνια οι γυναίκες είχαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και τη διαχείριση της πόλης. Στο Ίδρυμα Sabancı, αναλαμβάνουμε την εκτέλεση έργων με θέμα το κοινωνικό φύλο στην Τουρκία. Γι 'αυτό το γυναικείο αυτό άγαλμα με την διευθυντική ιδιότητα συνδέεται άρρηκτα με το έργο μας και είναι αρκετά σημαντικό για εμάς», είπε.



Πηγή: Ηurriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια