Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέο εύρημα στην «Πομπηία της Ιαπωνίας»

Τα υπολείμματα άνδρα με πανοπλία, υψηλής κοινωνικής κάστας, ο οποίος θάφτηκε από την ζεστή ηφαιστειακή τέφρα - ενδεχομένως, στην προσπάθ...


Τα υπολείμματα άνδρα με πανοπλία, υψηλής κοινωνικής κάστας, ο οποίος θάφτηκε από την ζεστή ηφαιστειακή τέφρα - ενδεχομένως, στην προσπάθεια του να ηρεμήσει την οργή του ηφαιστείου - βρέθηκαν σε περιοχή που είναι γνωστή και ως η «Πομπηία της Ιαπωνίας». 


Οι αρχαιολόγοι δηλώνουν ότι έφεραν στο φως το καλοδιατηρημένο σώμα άνδρα του 6ου αιώνα, ο οποίος προφανώς ήρθε αντιμέτωπος με τη ροή του λιωμένου καυτού βράχου, όταν η λάβα ξεπήδησε μέσα στο σπίτι του.

«Υπό κανονικές συνθήκες, κάποιος θα εγκατέλειπε το σπίτι του όταν θα έβλεπε πυροκλαστικές ροές να σπεύδουν προς το μέρος του μαζί με καυτά κύματα θερμότητας. Όμως αυτό το άτομο πέθανε, αντιμετωπίζοντας όλα αυτά!», δήλωσε ο Shinichiro Ohki, του Gunma Archaeological Research Foundation. 

«Ίσως, αν ήταν κάποιος που κατείχε υψηλή θέση, να  προσεύχεται ή να προσπαθεί να κάνει κάτι προς την κατεύθυνση του ηφαιστείου προκειμένου να κατευνάσει την οργή του», δήλωσε ο Ohki. 


Kαλοδιατηρημένο σώμα ανδρός του 6ου αιώνα, επενδυμένο με πανοπλία (κίτρινο χρώμα), βρέθηκε στην ανασκαφή Kanai Higashiura . Ο άτυχος άνδρας θάφτηκε από τη λάβα, ενδεχομένως στην προσπάθειά του να ηρεμήσει την οργή του ηφαιστείου, στην περιοχή που είναι σήμερα γνωστή ως η «Πομπηία της Ιαπωνίας».
Τα υπολείμματα, μαζί με ένα μέρος κρανίου ενός βρέφους, βρέθηκαν στην ανασκαφή Kanai Higashiura στην περιφέρεια Gunma, περίπου 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκιο, στο χώρο του ηφαιστειακού όρους Haruna.

Το εύρημα προέρχεται από μια περιοχή που είναι ευρύτερα γνωστή ως η «Πομπηία της Ιαπωνίας» αναφερόμενη στη γνωστή ρωμαϊκή πόλη κοντά στη σημερινή Νάπολη, που θάφτηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. 

Το σώμα είναι επενδυμένο με ένα προηγμένο είδος πανοπλίας, κατασκευασμένη από τεχνίτες, οι οποίοι ενώνουν μικρές πλάκες σιδήρου με λεπτές δερμάτινες λωρίδες. Η τεχνική αυτή αντιπροσώπευε την τελευταίας λέξη της τεχνολογίας της εποχής, εισαγμένη από την κορεατική χερσόνησο. 

Μπορεί να είχε μεταφερθεί στην Ιαπωνία μετά την πρακτική της ιππασίας που εισήχθη στα τέλη του 5ου αιώνα, αναφέρει ο Ohki, προσθέτοντας ότι η πανοπλία ήταν πολύ πιο περίπλοκη από τον κοινό τύπο της μονής πλάκας που επικρατούσε την συγκεκριμένη περίοδο. 

«Αυτό υποδεικνύει ότι το άτομο που φορά μια τέτοια πανοπλία, κατείχε μια υψηλή θέση, όπως αυτή του περιφερειακού ηγέτη», δηλώνει ο Ohki, προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθούν μελέτες προκειμένου να διερευνηθεί αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος σχετίζεται με τους νεκρούς των αρχαίων τάφων στην περιοχή. 

Οι αρχαιολόγοι θα εξετάσουν επίσης τα οστά για να διαπιστωθεί αν ο άνθρωπος και το παιδί είχαν σχέση μεταξύ τους. «Εάν είναι δυνατόν, θέλουμε να μελετήσουμε το DNA τους. Ήταν συγγενείς; Γιατί και πώς να πεθάνουν εκεί;» αναφέρει ο Ohki.


Πηγή: ArtDaily


Δεν υπάρχουν σχόλια