Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στο Βυζαντινό Μουσείο

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «Η τέχνη της βιβλιοδεσίας. Από το Βυζάντιο στη σύ...


Κυριακάτικες ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου «Η τέχνη της βιβλιοδεσίας. Από το Βυζάντιο στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία» θα πραγματοποιηθούν από τις επιμελήτριες της έκθεσης δρ. Αναστασία Λαζαρίδου, διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και δρ. Νίκη Τσιρώνη. 



Στις 30/12/2012 στις 12:00 μ.μ. θα ξεναγήσει η δρ. Τσιρώνη και στις 27/1/2013 και στις 10/2/2013 και ώρα 12:00 μ.μ. η δρ Λαζαρίδου. 

Η έκθεση έχει στόχο να αναδείξει την τέχνη της βιβλιοδεσίας μέσα από την ιστορική της εξέλιξη από το Βυζάντιο ως τις μέρες μας και να μυήσει τον επισκέπτη σε μια διαφορετική οπτική προσέγγιση του βιβλίου. Κι αυτό γιατί η Η βιβλιοδεσία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κοινωνική ιστορία του βιβλίου, τη χρήση και τη λειτουργία των χειρογράφων και εντύπων βιβλίων και αγγίζει θέματα συλλογικών νοοτροπιών αλλά και ατομικής δημιουργίας.



Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια