Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

H Ιταλική αστυνομία βρίσκει κλεμμένη αιγυπτιακή σφίγγα

Η Ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανέκτησε ένα αιγυπτιακό άγαλμα σφίγγας, ηλικίας 2.000 ετών, που είχε κλαπεί από νεκρόπολη...


Η Ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανέκτησε ένα αιγυπτιακό άγαλμα σφίγγας, ηλικίας 2.000 ετών, που είχε κλαπεί από νεκρόπολη κοντά στη Ρώμη και ήταν έτοιμo να βγει λαθραία από τη χώρα.

«Η έρευνα ξεκίνησε από έναν τυχαίο έλεγχο ενός βιομηχανικού οχήματος κατά τη διάρκεια του οποίου η αστυνομία ανακάλυψε ένα διακοσμητικό κεραμικό αντικείμενο από την ανασκαφή, καθώς και πολλές φωτογραφίες αιγυπτιακών αγαλμάτων», αναφέρει η αστυνομία στην δήλωσή της.

Στην έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του οδηγού βρέθηκε άγαλμα της πτολεμαϊκής εποχής (4ος-1ος αιώνας π.Χ.), συσκευασμένο σε ένα κλουβί και κρυμμένο μέσε σε θερμοκήπιο.

Το άγαλμα πιστεύεται ότι έχει κλαπεί από την ετρουσκική νεκρόπολη της Montem Rossulum κοντά στο Viterbo, περίπου 100 χιλιόμετρα από την Ρώμη.

Η αστυνομία «εμπόδισε την διάθεση του γλυπτού, καθώς και μια σειρά από αρχαία αντικείμενα στην παράνομη αγορά αρχαιοτήτων», ανέφερε η δήλωση.

Το άγαλμα από γρανίτη έχει διαστάσεις 120x60 εκατοστών.

Αιγυπτιακά γλυπτά άρχισαν να αποστέλλονται στην Ιταλία μετά τη ρωμαϊκή κατάκτηση της Αιγύπτου τον 1ο αιώνα π.Χ..


Δεν υπάρχουν σχόλια