Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ελληνορωμαϊκά ίχνη στο Harran της Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στο Harran,   βρέθηκαν  μερικά έργα από τη ρωμαϊκή περίοδο . Ίχνη από τη ρωμαϊκή περίοδο έχου...

Κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στο Harran,
 
βρέθηκαν μερικά έργα από τη ρωμαϊκή περίοδο .

Ίχνη από τη ρωμαϊκή περίοδο έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στην περιοχή της Harran, στην νοτιοανατολική επαρχία του Şanlıurfa της Τουρκίας. Το Harran είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς παγκοσμίως και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Ασσυρίων.



Ο Müslüm Ercan, διευθυντής του Μουσείου Şanlıurfa δήλωσε ότι το Harran είχε ιδρυθεί από τον 6ο αιώνα π.Χ. και έχουν ξεκινήσει αρχαιολογικές ανασκαφές για να ανακαλυφθούν οι αρχαίες κατασκευές σε πολλά μέρη της σημερινής πόλης.

Οι πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται στο εσωτερικό του  Κάστρου του Harran, το οποίο κατασκευάστηκε από τον ηγεμόνα Emevi Mervan ΙΙ το 750 μ.Χ. και αποτελείται από 3 ορόφους και 15 δωμάτια.

«Η Διεύθυνση  Μουσείων της Şanlıurfa, έχει ξεκινήσει τις αρχαιολογικές ανασκαφές για την υποστήριξη της αποκατάστασης. Σήμερα 70 εργαζόμενοι συμμετέχουν στο έργο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης έχουν έρθει στο φως κιονόκρανα, επιτύμβιες στήλες και δύο επιγραφές με ελληνική γραφή. Τα ευρήματα χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή περίοδο. Θα προσπαθήσουμε να τα διαβάσουμε», δήλωσε.

Η περιοχή ήταν γνωστή ως Harranu κατά την περίοδο Ασσυρίων, ενδεχομένως ως Karan στην εβραϊκή Βίβλο, Karrhae κατά την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Hellenopolis («Ελληνική Πόλη») στην παλαιοχριστιανική περίοδο και τέλος, Harran στην ισλαμική περίοδο.



Πηγή: Hurriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια